Politieberichten van woensdag 11 mei.

Getuigen gezocht van mishandeling
LEEUWARDEN – De politie zoekt getuigen van een mishandeling die op dinsdag 19 april omstreeks 17.20 uur plaatsvond op het Zuidvliet. Daar werd een 43-jarige fietser uit Leeuwarden bijna omver gereden door een scooter. Toen de fietser de scooterbestuurder hierop aansprak bedreigde deze hem en ontstond er een vechtpartij. Hierbij raakte de Leeuwarder gewond aan zijn hand en been. Een onbekend gebleven passerende automobilist hielp het slachtoffer door de scooterbestuurder van hem af te trekken. De politie komt graag in contact met deze automobilist of andere getuigen van deze mishandeling. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Automobiliste gewond
REDUZUM – De politie heeft dinsdagochtend omstreeks 11.20 uur een ongeval op It Pypke afgehandeld waarbij een 71-jarige automobiliste uit Reduzum gewond raakte. Een 33-jarige automobilist uit Reduzum verleende haar geen voorrang waarna een botsing ontstond. De 71-jarige werd met een hoofdwond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Fietser gewond bij ongeval
DRACHTEN – De politie heeft dinsdagmiddag op de Zuiderhogeweg een ongeval afgehandeld waarbij een 21-jarige fietser uit Drachten gewond raakte nadat hij tussen het stilstaande verkeer door de weg overstak. Daarbij zag het slachtoffer een 35-jarige automobilist uit Haulerwijk over het hoofd. De Drachtster botste tegen de voorzijde van deze auto en kwam ten val. De fietser is met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Man gewond na val van ladder
TERSOAL – De politie heeft dinsdagmiddag rond 16.30 uur het ambulancepersoneel geassisteerd bij een bedrijfsongeval bij een woning aan het Westerein. Een 64-jarige inwoner van Sibrandabuorren was bezig met schilderwerkzaamheden en viel door onbekende oorzaak van zijn ladder. De man is met onbekend letsel per traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Snelheidscontrole op klachtlocaties
SCHARNEGOUTUM/HEEG – De politie heeft dinsdag op twee locaties in de gemeente Sudwest-Fryslân op snelheid gecontroleerd naar aanleiding van klachten van omwonenden over te snel rijdend verkeer. Op de Legedyk in Scharnegoutum passeerden 295 bestuurders de radarcontrole waarvan er 27 sneller reden dan de toegestane 80 kilometer per uur. De snelste bestuurder reed 120 kilometer per uur. Vervolgens werd gecontroleerd op de Alde Skatting in Heeg waar 730 bestuurders de radar passeerden. Hier reden 107 bestuurders sneller dan de toegestane 80 kilometer per uur. De snelste bestuurder reed 118 kilometer per uur.

Overval in woning
GORREDIJK – De politie onderzoekt een overval in een woning aan De Leijen welke gepleegd werd in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 02.00 uur. De bewoners waren op dat moment in de slaapkamer en werden gewekt door de harde wind en regen. Toen de 71-jarige man de slaapkamerdeur openmaakte, stonden er twee mannen voor hem die hem vervolgens bedreigden met een wapen. De daders zijn daarna met een onbekende buit vertrokken. De politie komt graag in contact met mensen die meer informatie over deze overval hebben of iets verdachts gehoord of gezien hebben voor, tijdens of na de overval. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

112Fryslan