Woensdag 11 januari

Politieberichten van woensdag 11 januari

Vrouw gewond na woningbrand

HARLINGEN – Bij een korte brand in een woning aan het Grachtswalplein is dinsdagochtend de 97-jarige bewoonster gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak was brand ontstaan in de verwarming. Buurtbewoners zagen rook uit de woning komen en waarschuwden de hulpdiensten. Toen die arriveerden was van een uitslaande brand gelukkig geen sprake maar slechts van een kleine brand. Daarbij was wel veel rook vrijgekomen. Omdat de hoogbejaarde vrouw rook had binnengekregen werd ze per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Twee hennepkwekerijen ontmanteld

SINT JACOBIPAROCHIE/OUDE BILDTZIJL – De politie heeft dinsdag in twee woningen aan de Oude- en de Nieuwebildtdijk hennepkwekerijen ontmanteld. De agenten kwamen de kwekerijen op het spoor na anonieme tips. In de woning aan de Oudebildtdijk stonden twee kweektenten met daarin in totaal 235 hennepplanten. De stroom werd illegaal afgetapt. In de woning was verder niemand aanwezig en de politie doet dan ook onderzoek naar de eigenaar van het pand. Later die dag werd ook een inval gedaan in een woning aan de Nieuwebildtdijk in Oudebildtzijl. Hier werd een hennepkwekerij aangetroffen met 239 hennepplanten. Tijdens de actie werd de 30-jarige bewoner en een 59-jarige inwoner van Sint Annaparochie aangehouden. Ook bij deze kwekerij was met de elektriciteit geknoeid. Alle hennepplanten en apparatuur van beide hennepkwekerijen werden in beslag genomen en vernietigd. Daarnaast werd in de woning van de 30-jarige man een grote flatscreen tv in beslag genomen. De tv was gekocht met de opbrengst uit de hennepteelt. Tegen beide verdachten werd proces-verbaal opgemaakt.

Dode bij verkeersongeval

OLDEHOLTPADE – Bij een ernstig verkeersongeval is dinsdag rond 18.30 uur een 59-jarige inwoner van Zuidhorn overleden. De man reed op de Stellingenweg en is hier door nog onduidelijke oorzaak tegen een boom gereden. De auto waarin het slachtoffer reed raakte zwaar beschadigd en de man overleed ter plaatse. De Stellingenweg was enige tijd afgezet en het verkeer werd omgeleid. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Fietser gewond

BOLSWARD – De politie heeft dinsdag rond 17.30 uur geassisteerd bij de afhandeling van een verkeersongeval op de Easthimmerwei waarbij een 52-jarige inwoner van Sneek gewond raakte. De man reed op een fiets in de richting van Bolsward. Een 77-jarige inwoner van Sneek die hier ook met zijn auto reed, werd verblind door het licht van een auto die hem tegemoet kwam en week uit. Bij deze manoeuvre zag hij de 52-jarige niet en reed tegen hem aan. Door de aanrijding liep het slachtoffer beenletsel op is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Inbraak woning

OOSTERZEE – De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak die dinsdag rond 19.00 uur plaatsvond in een woning aan de Buren. De 69-jarige bewoonster hoorde een krakend geluid en zag even later iemand met een zaklamp de woning binnenkomen. Toen de 69-jarige begon te schreeuwen ging de inbreker er vandoor. Politieonderzoek wees uit dat de inbreker een raam van de garage opengebroken had en zo naar binnen was geklommen. Uit de woning werd niets vermist.

Inbraak

GOUTUM – De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak die dinsdag tussen 08.00 uur en 19.00 uur plaatsvond in een woning aan de Buorren in Goutum. Bij thuiskomst zag de bewoner dat er een raam van de woning opengebroken was. De inbreker(s) namen onder andere sieraden mee.

Serie woninginbraken

JOURE – De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak op de Iepensteinlaan en drie inbraken op de Barte. De inbraken vonden dinsdag plaats tussen 12.30 en 23.00 uur. De inbreker(s) had(den) het vooral voorzien op gouden en zilveren sieraden. De politie stelt een nader onderzoek in en wil graag in contact komen met mensen die op dinsdag tussen 12.30 uur en 23.00 uur in de Iepensteinlaan en Barte of in de naaste omgeving iets opvallends hebben gezien.

Inbraak in bedrijfspand

LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvond in een bedrijf aan de Uiterdijksterweg. De dader(s) zijn door een opengebroken raam naar binnen geklommen. Het bedrijf is doorzocht en hierdoor was een enorme ravage ontstaan. De inbreker(s) hebben onder andere geld en sigaretten gestolen.

Weetkwekerij

LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdag in een woning aan de Dennenstraat een in werking zijnde weedkwekerij aangetroffen. Door de politie zijn 60 weedplanten en de bijbehorende kweekapparatuur in beslag genomen. In de woning was verder niemand aanwezig. De politie stelt een nader onderzoek in naar de exploitant(en) van de kwekerij.

Politie zoekt getuigen straatroof

STIENS – De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een tas. Een 48-jarige inwoonster van Sint Jacobiparochie liep maandag 9 januari rond 19.00 uur in de Gijsbert Japicstraat. Plotseling voelde zij dat er iemand aan haar schoudertas zat en dat de tas van haar schouder getrokken werd. De dader, een donkergeklede man met een slank lang postuur, vluchtte weg met de tas. Vlak voor de straatroof was de 48-jarige een vrouw tegengekomen die ook in de Gijsbert Japicstraat liep. De politie wil graag in contact komen met mensen die deze diefstal gezien hebben en met de vrouw die daar ten tijde van de straatroof liep. De politie is te bereiken via het telefoonnummer 0900 – 8844 of als u anoniem wilt blijven 0800 – 7000.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan