Politieberichten van woensdag 10 november.

Inbrekers op heterdaad aangehouden
KOLLUM – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag rond 03.30 in de omgeving van de Tjerk Hiddesstraat een 34-jarige inwoner van Boskoop en een 38-jarige inwoner van Gouda aangehouden voor een poging tot inbraak. Een oplettende getuige zag de mannen rondstruinen bij de Rabobank en belde via 1-1-2 met de politie. Agenten ontdekten dat geprobeerd was in te breken bij een bedrijf in de Tjerk Hiddesstraat en gingen opzoek naar de daders. De beide verdachten werden even later aangetroffen bij hun auto en overgebracht naar het politiebureau. In hun auto troffen de agenten inbrekerswerktuigen aan.

Rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertreding
LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagmiddag op de Harlingerstraatweg het rijbewijs ingevorderd van een 60-jarige man uit Nijeberkoop. Tijdens een laserguncontrole werd bij de man een snelheid van 168 kilometer per uur gemeten, waar 100 kilometer per uur toegestaan is.

Man met mes aangehouden in supermarkt
HARLINGEN – De politie heeft dinsdagmiddag in een supermarkt aan de Spoorstraat een 40-jarige man uit Harlingen aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit, verstoring van de openbare orde en openbaar dronkenschap. Nadat een melding binnen gekomen was dat in de supermarkt een man met een mes aanwezig was, gingen agenten ter plaatse. Toen zij de verdachte aanhouden wilden, verzette hij zich hevig. Hierop volgde een gevecht waarbij een agent tegen zijn hoofd getrapt werd. De verdachte werd uiteindelijke geboeid naar het bureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten.

Man aangehouden na ingooien ruit
DRACHTEN – De politie heeft dinsdagavond op De Rien een 49-jarige man uit Drachten aangehouden. De man had bij een burenruzie een ruit ingeslagen. Hierop werd de politie gebeld en de verdachte aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau. Na verhoor kon de man met proces-verbaal weer naar huis.

Man met openstaande boetes aangehouden
DRACHTEN – De politie heeft dinsdagmiddag op De Frisia een 25-jarige automobilist uit Drachten bekeurd voor het rijden terwijl hij ontzegging van de rijbevoegdheid had. De man bleek bovendien nog voor ruim 900 euro aan boetes open te hebben staan. Zijn auto is op het bureau gestald tot hij de boetes betaald.

Twee meisjes aangehouden na mishandeling
KOLLUM – De politie heeft dinsdagavond een 14-jarige meisje uit Zwagerbosch en een 16-jarig meisje uit Dokkum aangehouden op verdenking van mishandeling. De meisjes hadden eerder die avond bij een 14-jarige meisje uit Kollum aangebeld en gezegd dat ze met haar wilden praten. De drie zijn bekenden van elkaar en hadden onenigheid over een MSN-bericht. Gezamenlijk waren ze naar de parkeerplaats bij de sportvelden gelopen, waarna het slachtoffer door de verdachten geslagen werd. Nadat de politie over het incident ingelicht was, werd de verdachten gevraagd zich te melden bij het bureau in Dokkum. Hier werden zij aangehouden, waarna zij het bureau weer mochten verlaten om zich vanmorgen weer te melden voor het verhoor. Het slachtoffer deed aangifte.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan