Politieberichten van woensdag 1 september.

Inbraak in woning
HEERENVEEN – De politie heeft dinsdagmiddag een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een woning aan de Van Oenemastraat. De dader(s) is (zijn) waarschijnlijk via de onafgesloten achterdeur binnengekomen toen de 70-jarige bewoonster een dutje lag te doen. Uit de woning werden sieraden en contact geld weggenomen. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Fietsster gewond bij aanrijding
LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagmiddag een ongeval afgehandeld waarbij een 17-jarige fietsster uit Leeuwarden gewond raakte. De vrouw stak op de Troelstraweg vanachter een geparkeerd busje de weg over. Dit busje belemmerde het zicht van een 21-jarige automobilist uit Leeuwarden, die de vrouw niet meer ontwijken kon. De vrouw botste tegen de auto en kwam met haar achterhoofd op de voorruit van de auto. Zij werd per ambulance naar het ziekenhuis in de stad overgebracht.

Man aangehouden na mishandeling
DRACHTEN – De politie heeft dinsdagavond in een woning aan de Handwerkerszijde een 28-jarige man uit Drachten aangehouden op verdenking van mishandeling. Een 21-jarige buurvrouw had gemeld dat de man haar hardhandig aangepakt had toen zij ging klagen over geluidsoverlast. Hierbij raakte zij aan haar arm verwond. De man werd in zijn woning aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het bureau. Na verhoor mocht hij met proces-verbaal het bureau weer verlaten.

Man aangehouden voor verboden wapenbezit
SCHARSTERBRUG – De politie heeft dinsdagavond een 24-jarige man uit Scharsterbrug aangehouden op verdenking van bezit vuurwapens. Naar aanleiding van een tip werd gisteravond een bezoek gebracht aan de man, waarna in zijn woning een vuurwapen werd aangetroffen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier werd hij voor nader onderzoek ingesloten. Het wapen werd in beslag genomen.

Getuigen gezocht van vernielingen supermarkt
HOLWERD – De politie is op zoek naar getuigen van vernielingen die in de nacht van zaterdag op zondag hebben plaatsgevonden bij de supermarkt aan de Fonteinstrjitte. Er werden onder andere een reclamelichtbak, een verrijdbaar reclamebord en twee vlaggen vernield. De schade wordt geschat op 3000 euro. Op camerabeelden is te zien dat het om drie daders gaat. De eigenaar heeft aangifte gedaan. Heeft u op zaterdagmorgen 28 augustus rond 02:00 uur iets van deze vernielingen gezien, weet u wie het mogelijk heeft gedaan of heeft u een signalement, neemt u dan contact op met het algemene nummer van de politie 0900 – 8844. Als u liever anoniem belt, neem dan contact op met Misdaad Anoniem 0800 – 7000

Inbraak woning Stiens
STIENS – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een woning aan de Hege Hearewei die dinsdagavond heeft plaatsgevonden tussen 20:30 uur en 22:30 uur. Na onderzoek bleek de gehele woning te zijn doorzocht en, voor zover nu bekend, werden een laptop en sieraden weggenomen. De 66-jarige bewoner deed aangifte.

Aanhangers gestolen uit weiland
WIJNJEWOUDE – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van zes aanhangers die tussen zaterdag 28 augustus en maandag 30 augustus op de Opperhaudmare werden weggennomen. Een 66-jarige inwoner van Wijnjewoude deed dinsdag aangifte bij de politie. Drie aanhangers, die in het weiland naast zijn woning voor de verkoop stonden geparkeerd, waren gestolen. De dader(s) betraden het weiland en namen vervolgens de aanhangers mee. Via de twee dammen komt men vanaf het weiland weer op de Tolleane terecht. De totale verkoopwaarde van deze drie aanhangers ligt rond de 1600 euro. Woensdagochtend meldde de 66-jarige dat na een controle nóg drie aanhangers waren ontvreemd. Heeft u iets gezien wat in relatie met de gestolen aanhangers kan worden gebracht? Bel dan de politie via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Wederom drie aanhoudingen in oplichtingzaak kunststof kozijnen
BOLSWARD/ENSCHEDE – De Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland heeft maandag 23 augustus wederom drie personen aangehouden in een oplichtingzaak met kunststof kozijnen. Een 44-jarige vrouw uit Enschede, een 47-jarige man uit Enschede en een 34-jarige man uit Bolsward werden in hun woonplaats aangehouden. Ze worden verdacht van oplichting en valsheid in geschrift.

De op 28 juni aangehouden verdachte uit Enschede had na het beëindigen van zijn samenwerking met de 56-jarige verdachte uit Hengelo opnieuw activiteiten ontwikkeld. Dit deed hij samen met de op 23 augustus aangehouden verdachten. Hieruit ontstond opnieuw de verdenking van oplichting. Het op 23 augustus aangehouden drietal werd na verhoor heengezonden. De 50-jarige verdachte uit Enschede en de 56-jarige verdachte uit Hengelo, aangehouden op 28 juni, zitten momenteel in de gevangenhouding voor 60 dagen. De 35-jarige vrouw uit Hengelo, eveneens aangehouden op 28 juni, is in vrijheid gesteld in afwachting van het verdere onderzoek.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Nathalie Kwakman-Preesman, Politie IJsselland / Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland.

112Fryslan