Politieberichten van woensdag 1 juni

Zware mishandeling politieagent

HEERENVEEN – De politie heeft dinsdag een 19-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden voor zware mishandeling. Een agent zag de 19 jarige rond 11.00 uur op de Korenbeursweg rijden en de agent wist dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Op de Fortuin hield de agent de 19-jarige staande en gaf hem een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs en ook werd zijn auto in beslag genomen. De Heerenvener was het hier niet eens en startte de motor van de auto om weg te rijden. De agent wilde hem tegen houden en probeerde de sleutels uit het contactslot van de auto te halen. De 19-jarige gaf gas en reed weg. De agent, die nog half in de auto hing en achter de deurstijl bleef haken, werd een groot aantal meters meegesleurd. De agent wist uiteindelijk los te komen en viel gewond op straat. Met meerdere politie eenheden is er gezocht naar de verdachte. Rond 15.30 uur meldde de 19-jarige zich op het politiebureau waar hij is aangehouden en voor nader onderzoek in is gesloten.

Scooterrijder rijdt door na ongeva

LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar een ongeval wat dinsdag rond 08.00 uur plaats heeft gevonden op het fietspad tussen Camminghaburen en het Alddiel. Een 39-jarige inwoner van Leeuwarden die hier met zijn aangelijnde hond fietste werd door een scooterrijder aangereden. De scooterrijder reed tussen hem en de hond door en kwam tegen de riem waarmee de hond werd vastgehouden. De 39-jarige kwam ten val en de hond die de riem rond zijn nek vast had, raakte ernstig gewond. De hond jankte nog even maar zakte toen inelkaar en overleed. De scooterrijder stopte niet maar reed door.

De politie wil graag in contact komen met de scooterrijder en meer mensen die ongeval gezien hebben of die aan de hand van het signalement weten wie de scooterrijder is. De politie is te bereiken via het telefoonnummer 0900 – 8844 of als u anoniem wilt blijven 0800 – 7000.
Signalement scooter en bestuurder

– rode scooter

– met zilvergrijze stukken aan de voorzijde en mogelijk ook aan de achterzijde

– bestuurder droeg zwarte jas, een spijkerbroek, een zwarte helm met donker vizier,
en sportschoenen

Vrouw gewond bij botsing

HEERENVEEN- De politie heeft dinsdag rond 08.00 uur een aanrijding tussen twee fietsers afgehandeld waarbij een 51-jarige inwoonster van Heerenveen gewond raakten. De aanrijding vond plaats op de kruising Pleinweg/Dracht. Een fietser (leeftijd en woonplaats onbekend) fietste binnendoor de bocht en kwam in botsing met het slachtoffer waardoor deze tegen een winkelpand tot stilstand kwam. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Man gewond na zware mishandeling

JOURE- De politie heeft dinsdagmorgen rond 07.00 uur een 24-jarige inwoner van Joure aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De man mishandelde tijdens een ruzie een 29-jarige plaatsgenoot in de dr. G.A. Wumkesstraat. Tijdens de ruzie sloeg de verdachte zijn slachtoffer met een bierfles tegen zijn hoofd waarna hij met de kapotte fles in zijn hoofd werd gestoken. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor verhoor ingesloten. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer deed aangifte. Het slachtoffer heeft zich onder behandeling moeten stellen van een arts.

Vernieling

DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag rond 02.30 uur een 17-jarige inwoner van Drachten aangehouden voor vernieling. Getuigen zagen dat hij een raam insloeg en waarschuwden de politie. Agenten troffen de Drachtster aan maar hij verzette zich tegen zijn aanhouding. Met behulp van peperspray is de verdachte geboeid en overgebracht naar het politiebureau. In de auto was hij recalcitrant en beledigde de agenten. De 17-jarige is voor nader onderzoek ingesloten.

Gast uit hotel gezet

LEEUWARDEN – De politie heeft maandag rond 16.00 uur een 50-jarige inwoner uit Leeuwarden aangehouden voor bedreiging. De man had in een hotel in Leeuwarden medewerkers en klanten met de dood bedreigd. De 50-jarige, die behoorlijk onder invloed van alcohol was, is aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Asociaal rijgedrag

BOLSWARD – De politie heeft dinsdag rond 18.00 uur een 26-jarige inwoner van Bolsward bekeurd voor asociaal rij gedrag. Agenten zagen de 26-jarige op het Peter Thaborplein en Gijbert Japixlaan met piepende banden wegscheuren. Toen de agenten de Bolswarder staande wilden houden en achter hem aanreden, zagen zij dat de bestuurder met hoge snelheid door de Doctor Joost Halbertsmastraat reed. Uiteindelijk werd 26-jarige op de Stadsstreng staande gehouden. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding

DONGJUM – De politie heeft dinsdag rond 19.00 uur geassisteerd bij de afhandeling van een verkeersongeval op de A-31. Een 74-jarige inwoner van Leeuwarden reed van uit Dronrijp naar Franeker maar mistte de afslag. Hij stopte op de vluchtstrook en reed achteruit naar de afslag. Hierbij kwam hij in de berm maar toen hij zijn auto uit de berm stuurde verloor hij de macht over het stuur waardoor de auto op rijbaan van de A-31 terecht kwam. Een 55-jarige inwoner uit Leiden kon auto van 74-jarige niet meer ontwijken en botste hier tegen aan. Een 66-jarige inwoonster van Gytskerk die achter de auto van de 55-jarige reed kon een aanrijding ook niet meer vermijden en boste tegen de auto van de 66-jarige. De auto’s raakten zwaar beschadigd en zijn door een berger afgevoerd.

Serie inbraken opgelost

AKKRUM – De politie heeft zondag 15 mei een 16-jarige inwoner van Akkrum en een 17-jarige inwoner van Oosterzee op heterdaad aangehouden toen zij een inbraak pleegden bij een tankstation in Akkrum. Uit het politie onderzoek en verhoren van de verdachten kwam vast te staan dat zij ook ingebroken hadden bij een een supermarkt in Akkrum een supermarkt in Jirnsum en bij een jeugdhonk in Akkrum. Bij sommige feiten was ook een 18-jarige inwoner van Joure betrokken. Ook hij is aangehouden. De verdachten, die in wisselende samenstelling de feiten pleegden, bekenden dat zij de afgelopen maanden drie maanden in Akkrum een boot en een boot en aantal fietsen gestolen en vernielingen aan hadden gericht. Van een enkele vernielen was nog geen aangifte gedaan maar die zijn later alsnog door de politie opgenomen. Totaal zijn er 24 zaken opgelost.

112Fryslan