Woensdag 1 augustus

Politieberichten van woensdag 1 augustus

Inbraak in winkel

LEEUWARDEN – De politie onderzoekt een inbraak in een winkel aan de Amelandsstraat. In de nacht van maandag op dinsdag kwam men binnen na het forceren van een deur. Eenmaal binnen werd het gehele pand doorzocht. Daarbij werden een laptop en geld weggenomen. Namens het gedupeerde winkelbedrijf deed een 20-jarige inwoonster van Leeuwarden aangifte.

Jongen onwel in stal

BANTEGA – De politie heeft dinsdagmiddag geassisteerd bij een ongeval in een schuur bij een agrarisch bedrijf aan de Otterweg. De eigenaar was daar mest aan het mengen en liep een ogenblik naar buiten om een telefoontje te beantwoorden. Toen hij korte tijd later weer de stal in liep, trof hij daar zijn 6-jarige zoontje buiten bewustzijn aan. Tevens lagen er drie koeien bewusteloos in de stal. Hij bracht de jongen onmiddellijk naar buiten en waarschuwde via 112 de hulpdiensten. De jongen werd per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht. Bij zijn opname daar leek het naar omstandigheden goed met hem te gaan.

Onder invloed

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige inwoonster van Leeuwarden. Agenten hielden de vrouw rijdend op een snorscooter staande op de Spanjaardslaan. Omdat ze gedronken bleek te hebben, werd ze voor een ademanalyse naar het bureau overgebracht. Daar blies ze 845 ug/l, waarop haar rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt.

Politie zoekt getuigen vernielingen

LEEUWARDEN – De politie is op zoek naar getuigen van vernielingen, die in de nacht van dinsdag op woensdag werden gepleegd op en in de omgeving van de Henri Dunantweg. Rond 4.45 uur kreeg de politie een melding van een getuige dat een groep van ca. 5 jongeren op de Henri Dunantweg ter hoogte van het MCL bomen vernielden. Toen agenten ter plaatse kwamen werd niemand meer aangetroffen. Wel constateerden ze dat een aantal bomen op genoemde locatie was afgebroken en dat op de kruising Aldlânsdyk en Henri Dunantweg een glasplaat van een abri was vernield. De politie verzoekt eventuele getuigen via 0900 – 8844 contact op te nemen.

Fietsster gewond

DOKKUM – De politie heeft dinsdagavond hulp verleend bij een ongeval op de Van Kleffenstraat. Een 35-jarige inwoonster was daar met haar snorfiets ten val gekomen. Ze werd met een hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis in haar woonplaats overgebracht.

Snelheidscontroles

FRYSLÂN – De politie heeft maandag en dinsdag op een aantal locaties snelheidscontroles gehouden. Het accent lag daarbij op plaatsen waar omwonenden regelmatig klagen over te snel rijdend verkeer. Maandag werd van 08.00 tot 10.00 uur op de Streek in Sintjohannesga gecontroleerd. Binnen de bebouwde kom reden daar 27 van de 103 passanten boven de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 73 km/u. Van 10.00 tot 12.00 uur werd in dezelfde plaats gecontroleerd op de Hoge Dijk. Hier reden 25 van de 294 passanten sneller dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 115 km/u. Dinsdagmorgen werd gecontroleerd op de Kloosterlaan. Daar werden 789 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 174 sneller reden dan de daar geldende snelheidsbeperking van 50 km/u. De snelste passant reed 91 km/u. Diezelfde middag werd ook nog gecontroleerd op de Marwei te Delfstrahuizen. Hier passeerden 379 voertuigen de radaropstelling, waarvan er 43 sneller dan de toegestane 80 km/u reden. Negatieve uitschieter was 112 km/u, 32 km/u te snel.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan