LEEUWARDEN – Vanwege een gaslek werden dinsdag aan het eind van de middag enkele winkels ontruimd en werd de hoek van de Peperstraat/Nieuwestad afgesloten.

Medewerkers van JD sports (voorheen Aktie Sport) roken een gaslucht in de winkel en hadden daarvoor al een installatiebedrijf ingeschakeld. Deze schakelde na onderzoek de brandweer in, die met spoed ter plaatste kwamen. Uit metingen kon de brandweer opmaken dat er inderdaad een lichte concentratie gas was.

De politie had uit voorzorg de omgeving al afgezet, en de winkels JD Sports en de naastgelegen Spar werden ontruimd. Tevens werden de Peperstraat en de kruising met de Nieuwestad, Wirdumerdijk en Sint Jacobsstraat met lint afgesloten. De brandweer ging ondertussen op zoek naar de herkomst van de gaslucht. Ook netbeheerder Liander kwam ter plaatse.

Het lek bleek uiteindelijk in een afsluiter voor de winkel te zitten. De afzetting werd verkleind tot alleen het stuk voor de winkel en Liander heeft de leiding opgegraven en zal deze gaan repareren.