LEEUWARDEN – Maandagmiddag moesten winkels rondom de brand aan de Kelders hun deuren weer sluiten.

Zondagmiddag was de afzetting van de Kelders opgeheven en konden winkels als Intertoys en de Lektuurhal maandag hun deuren openen. Rond 14:15 uur werd de straat weer afgesloten. De betrokken winkeliers werd verzocht om hun deuren te sluiten. De gemeente Leeuwarden meldde op haar twitteraccount dat er opnieuw vrees voor instortingsgevaar is van de door de brand verwoestte panden.

Medewerkers van de firma Dijkstra hekwerken, hebben inmiddels bouwhekken met witte doeken geplaatst langs de Kelders. Het voetpad zal daarna weer toegankelijk zijn, zodat de winkels weer open kunnen. Verkeer zal geen gebruik kunnen maken van de Kelders en een deel van de Voorstreek.

Onze fotograaf heeft foto’s gemaakt aan de achterzijde van de panden in de Poststraat. Ook hier is de schade en de verwoesting groot. Zwartgeblakerde gevels en muren die op instorten staan geven een trieste aanblik. Medewerkers van Enexis zijn druk bezig met het gas en elektra in de omgeving van de brand.

Bij het verplaatsen van de hekken voor de verwoeste panden, werden ook de bloemen verplaatst. Bloemen, die zijn achtergelaten als eerbetoon aan de 24 jarige Idsart Otte die omkwam bij de brand.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan