DAMWÂLD – Op oudejaarsavond rond half zeven heeft een brandende auto voor een wild-west tafereel gezorgd. De sloopauto, die even daarvoor in brand was gestoken, kwam in beweging, ging dwars door een park en kwam uiteindelijk tegen een geparkeerde auto naast een huis tot stilstand.

Het voertuig werd op de kruising van de Badhúswei en de Dr. J. Botkepaad in brand gestoken. Plotseling kwam het voertuig, samen met een sloopcaravan, in beweging en ging met volle vaart door een park heen. Op de Mr. P.T. van der Herbergloane botste het brandende voertuig op een oprit bij een huis tegen een geparkeerde auto aan.

De hulpdiensten werden direct gealarmeerd en waren snel ter plaatse. Omdat de melding als verkeersongeval binnenkwam, werden zowel de politie, ambulance als de brandweer van Damwâld gealarmeerd.

Bij aankomst van de hulpdiensten waren de vlammen inmiddels overgeslagen naar de geparkeerde auto. De brandweer wist het vuur snel te doven waardoor de naastgelegen woning gespaard kon blijven. Wel liep de woning aanzienlijke brandschade op.

De verkeersongevallenanalyse van de politie kwam ter plaatse en heeft onderzoek gedaan. Het park en de Mr. P.T. van der Herbergloane werd vanwege sporenonderzoek door de politie afgesloten.

Ate Atema