WOLVEGA – Een wielrenner is zondagmiddag op de kruising van de Barte met de Drafsportlaan gewond geraakt toen deze op een afslaande auto botste. De man had mogelijk te laat door dat de auto stilstond.

Om nog onduidelijke reden bleef de auto midden op de kruising stilstaan tijdens het afslaan. De wielrenner had dit pas op het allerlaatste moment door en botste pardoes achterop de stilstaande auto.

De wielrenner raakte door de klap gewond aan zijn gezicht en handen. Omstanders die het ongeval zagen gebeuren hebben direct eerste hulp verleend. Personeel van een ter plaatse gekomen ambulance heeft hem nagekeken en geconstateerd dat hij naar het ziekenhuis moest. In het Tsjongerschans ziekenhuis zal hij verder worden behandeld.

De automobilist van in de 90 is door zijn zoon opgehaald en is daar bijgekomen van de schrik. Door de politie wordt melding gemaakt bij het CBR van het incident.

Door speciaal opgeleide agenten van het verkeersteam van de politie is het ongeval in kaart gebracht. Waarom de man midden tijdens het afslaan ineens stil ging staan is niet bekend. De auto raakte flink beschadigd en is door een berger meegenomen.