MARSSUM – Maandagmiddag net voor 17:00 vond er op de Westergoawei – N31 een aanrijding plaats tussen vier auto’s

Op de autoweg N31 tussen Marssum en de Westergobrug botsten vier auto’s op elkaar. Ambulance, rapid responder ambulance en de politie kwamen met spoed ter plaatse. Drie auto’s blokkeerden de tweebaansweg en een vierde auto stond circa 100 meter verderop in de berm. Omdat er een sterke benzinelucht ruikbaar was werd ook de Marssumer brandweer opgeroepen.

Voor zover bekend is een persoon per ambulance naar het MCL gebracht. De exacte toedracht van het ongeval is onderzocht door de verkeers ongevallen analyse(VOA). De N31 tussen Marssum en Deinum was tot circa 19:15 afgesloten.

Politiebericht
Een 20-jarige inwoner van Engelum raakte maandagmiddag gewond bij een verkeersongeluk op de N31 in Marssum.

De man botste naar zijn verklaring tijdens het schoonmaken van een autoruit op een auto voor hem. Deze wagen, bestuurd door een 56-jarige inwoonster van Franeker, raakte vervolgens een andere wagen waarna de auto doorschoot op de rijstrook van het tegemoet komende verkeer. Daar botste ze op een tegenligger. Behalve de inwoner uit Engelum raakte wonderwel niemand gewond. De 20-jarige gewonde automobilist werd in een ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht. De politie zet de toedracht van het ongeluk op papier.

112Fryslan