LEEUWARDEN – De Haak om Leeuwarden – N31 is al sinds 10:00 afgesloten wegens een gekantelde betonmixer.

Rond 10:00 ging het mis met een beton/cement mixer op de nieuwe Haak om Leeuwarden. Net voor de brug over de [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/Zwette]Swette[/url] raakte de vrachtwagen de vangrail, kantelde en kwam boven de Swette tot stilstand. Al snel ontstond er een file omdat de gekantelde vrachtwagen de twee rijbanen volledig blokkeerde. De autoweg heeft geen vluchtstrook dus verkeer in de file moest in het midden van de twee rijbanen ruimte maken voor de hulpdiensten.

De chauffeur kon zelf of met hulp van omstanders uit zijn cabine komen. Hij is door ambulancepersoneel onderzocht, of hij gewond is geraakt is bij ons niet bekend.

De weg tussen Deinum en knooppunt Werpsterhoek is afgesloten, verkeer wordt via afslag Deinum over de oude Hendrik Algraweg gestuurd. De afsluiting gaat volgens verwachting nog minimaal tot 19:00 duren. Dit omdat er mortel op de weg terecht gekomen is en de vangrail zal vervangen moeten worden voordat de weg weer open kan. Ook Wetterskip Fryslan is ter plaatse, zij proberen te voorkomen dat de diesel in de Swette terechtkomt.


112Fryslan

})