Wederom ongeval op kruising Wanswert

WANSWERT – Na zaterdag vond er op zondagmiddag rond vijf uur opnieuw een verkeersongeval plaats op de kruising Goslingawei met de Iedyk. Ditmaal kwamen twee auto’s na een voorrangsfout met elkaar in botsing.

Het ongeval ontstond nadat een zwarte auto over de Iedyk in de richting van Tergreft reed. Een blauwe personenauto reed over de Wanswerterdyk, wilde het kruispunt oversteken, maar zag daarbij de van rechts komende terreinauto over het hoofd. Een ongeval was het gevolg en beide auto’s liepen door de klap aanzienlijke schade op.

De hulpdiensten werden direct gewaarschuwd en naar het ongeval gestuurd. De politie en ambulance waren snel ter plaatse en hebben direct hulp verleend. Enkele betrokkenen werden kort door het ambulancepersoneel onderzocht, maar al gauw werd duidelijk dat niemand, op enkele blauwe plekken na, echt gewond was geraakt.

De politie heeft samen met de betrokkenen het ongeval afgehandeld. Een persfotograaf en de politie hebben later een aantal betrokkenen naar hun eindbestemming, een woning verderop gebracht. Een bergingsbedrijf is later ter plaatse gekomen en heeft beide auto’s afgesleept.

Na zaterdag was dit het tweede ongeval op hetzelfde kruispunt. De gemeente heeft op het kruispunt een nieuwe laag grind aangebracht. Of dit een oorzaak van beide ongevallen is geweest, is niet bekend.

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan