DOKKUM – In het voormalig opslaggebouw van DoMuKo aan de Van Kleffensstraat heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag wederom een brand gewoed.

Net na middernacht kwam de melding binnen en werd het brandweerkorps van Dokkum voor een woningbrand gealarmeerd. Bij aankomst werd duidelijk dat het niet om een woonhuis ging, maar opnieuw om het voormalig opslaggebouw van muziekvereniging DoMuKo. Van alle restanten die er nog over waren, stond alles opnieuw compleet in brand. Een camper die naast de brand stond, kon op tijd weg komen.

De brandweer begon vlak na aankomst meteen met de waterwinning. Met een aantal lage drukstralen heeft men de blussing op het gebouw ingezet en het vuur daardoor kunnen bestrijden. Om makkelijker bij de laatste brandhaarden te kunnen komen, heeft de brandweer een sorteergrijper laten komen.

Waarschijnlijk is de brand opnieuw aangestoken en is het aan de achterzijde van het pand in een hoop met afval begonnen. De exacte oorzaak van de brand zal door de politie verder in onderzoek worden genomen. Het pand kan als verloren worden beschouwd.

Ate Atema