Voorpagina > Wateroverlast door zware regenval
Brandweer Hoofd Nieuws Noord-Oost

Wateroverlast door zware regenval

DAMWÂLD – Maandagmiddag is er wateroverlast ontstaan, doordat er in korte tijd veel regen viel.

De brandweer werd vanaf half vier verschillende keren opgeroepen voor meldingen van wateroverlast. Naast de Damwâldster brandweer, werden ook de korpsen van Dokkum en de Westereen naar de Sjollemastrjiite gestuurd, maar in eerste instantie vanwege een gaslekkage. Bij aankomst was er geen sprake van een gaslek, maar was een rioollucht in het water de oorzaak.

Door de extreme regen kwamen veel straten in de woonwijken van het dorp compleet blank te staan. Het brandweerkorps van Damwâld is een deel van de middag op veel plaatsen in actie gekomen om het water weg te pompen.

Omstreeks zes uur moest ook de Dokkumer brandweer opnieuw assistentie verlenen. Op de A. Prakkenstrjitte was door het hoge water een sloot en een deel van de straat vol water komen te staan. Omdat het water door een verkeerde aanleg niet naar het weiland ging, maar in de sloot bleef staan, kwam het water daardoor in de kelder van een woning terecht.

De brandweerlieden hebben zowel de kelder van de woning, als de sloot leeg gepompt. Het overtollige water heeft men vervolgens weer in het riool laten lopen.

Over de fotograaf

Ate Atema