BOLSWARD – Woensdagavond tegen half 9 werd de brandweer gealarmeerd voor een waterlekkage op de Nieuwmarkt.

Het lek werd ontdekt door de wedstrijdploeg van brandweer Wommels die op dat moment een oefening had in het voormalig hotel de Doele.
Hierop is de brandweer van Bolsward gealarmeerd, tevens werd Vitens en een kraan van Zuidgeest Joure gebeld. De brandweerlieden van Wommels zijn in afwachting van hun komst water gaan vegen.

Toen de brandweer van Bolsward er was hebben de mannen van Wommels alles ingepakt en zijn zij weer terug naar hun eigen gebied gegaan.
Vlak nadat de leiding was gesprongen kwam er volgens omstanders meteen al water uit de grond spuiten in vorm van kleine fonteintjes. Hierbij is er lichte waterschade ontstaan in de Hema winkel.

Toen Vitens ter plaatse kwam werd de druk van de leiding gehaald zodat het water niet door kon stromen. Nadat de kraan van Zuidgeest Joure ter plaatse kwam werd er meteen begonen met graven om zo de beschadigde leiding te vinden.
Toen het water wat op straat lag weg was heeft de brandweer van Bolsward haar spullen weer ingepakt en is teruggekeerd naar de kazerne.

Rond half 11 werd ondekt dat het lek niet in de buurt van de brandkraan zat maar verderop in de leiding. Hierdoor zijn Vitens en Zuidgeest Joure nog langer aan het werk geweest om het lek te dichten.

Ongeveer een half uur nadat de brandweer terug was gekeerd naar kazerne ging het brandalarm af van het Sint Antony Gasthuis wat ook aan de Nieuwmarkt zit gevestigd.

Een kleine 10 minuten hierna werd loos alarm gegeven. Een brandweerman die nog ter plaatse was bij het lek was op het alarm afgegaan en had de oorzaak gevonden, er waren mensen aan het roken in de buurt van de rookmelder.

© Nathanaél Andringa
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fYpJAvrHlcM[/youtube]


Bekijk ook deze video
©tv bolsward
[zideo]http://www.zideo.nl/index.php?option=com_podfeed&zideo=6d3465526f513d3d&playzideo=6b3447556f6c7077[/zideo]

112Fryslan

})