WAARSCHUWING – Consumenten met een koolmonoxidemelder van het merk Pentagon type JLP-01 moeten die direct vervangen. Hij doet het namelijk niet. Zelfs bij een dodelijke concentratie koolmonoxide slaat het apparaat geen alarm.

Index Holland waarschuwt dat de door hen geleverde koolmonoxidemelder van het fabricaat Pentagon type JLP-01 niet veilig is. Bij laboratoriumtesten is vastgesteld dat de koolmonoxidemelder melder niet aan de essentiële veiligheidseisen voldoet. Deze sloeg bij een dodelijke concentratie koolmonoxide geen alarm.

Langdurige inademing van koolmonoxide kan leiden tot duizeligheid, misselijkheid, hoofdpijn en in extreme gevallen tot bewusteloosheid of dood.

Omdat veiligheid voorop staat bij Index Holland, is besloten om dit product terug te roepen uit de markt en van de consument.

De koolmonoxidemelder JLP-01 is het van productiejaar 2015. Het fabricaat/typenummer en het productiejaar kunt u vinden door de koolmonoxidemelder van de sokkel halen. Deze gegevens staan namelijk op de achterzijde van de
koolmonoxidemelder.

Mocht u als consument in het bezit zijn van een koolmonoxidemelder JLP-01 dan wordt u dringend verzocht direct te stoppen met het gebruik hiervan en deze in te leveren bij het gemeentelijk afvaldepot.

Voor meer informatie: Nederlandse voedsel en waren autoriteiten