JOURE – Een metaalbedrijf aan de Handelswei is zondagavond volledig in vlammen opgegaan.

Wat begon als een moeilijk te bestrijden binnenbrand groeide al snel uit naar een vuurzee. De brandweer van Joure werd rond 19:20 uur gealarmeerd en kwam met spoed ter plaatse. Het was eerst nog even gissen naar de juiste locatie, maar door de grote witte rookpluimen was het juiste pand gauw gevonden. Direct was er sprake van een duidelijke binnenbrand waarop meerdere brandweervoertuigen werden opgeroepen.

Na een half uur werd duidelijk dat er explosiegevaar aanwezig was. De brandweer nam een grotere afstand om te blussen en staakte het blussen zelfs twintig minuten. Twee brandweermannen opende een deur van het gebouw waardoor er zuurstof naar binnen trok. Vanaf dat moment was het aftellen tot het moment dat de brand uit het pand sloeg. Vanaf dat moment ging alles razendsnel. Lasapparatuur bij de deur knetterde, explosies volgden elkaar in tempo op en een grote vuurzee was in de wijde omgeving te zien. Alle verlichting in de buurt, zowel de straatverlichting als verlichting van de bedrijven, begon door de brand te knipperen.

De brandweer zal nog een groot deel van de nacht aan het nablussen zijn. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Op het moment dat de brand begon was er vermoedelijk iemand in de loods aanwezig. Deze is gecontroleerd door ambulancepersoneel.