SINT JACOBIPAROCHIE – Een boerderij aan de Middelweg-West is dinsdagochtend door brand totaal verwoest.

De brandweer van Sint Annaparochie kreeg de melding om 04:12 en schaalde na aankomst op naar “middelbrand” waarna ze assistentie kregen van het korps van Menaldum. In de schuur van de grote boerderij waarin caravans stonden opgeslagen woedde een felle uitslaande brand met metershoge vlammen waarbij het vuur al was overgeslagen naar het woonhuis.

Na het sein “grote brand” om 04:23 kwam ook het korps van Stiens naar de Middelweg terwijl vanuit Leeuwarden een hoogwerker ter plaatse kwam. De brandweer kon met het weinige water dat in de sloot aanwezig was niet genoeg slagkracht leveren om goed te kunnen blussen. Met behulp van een grootwatertransport met dompelpomp uit Harlingen die water oppompte uit de Kouwe Faart twee kilometer verderop lukte dit wel.

Toen de watervoorziening eenmaal geregeld was bleek het voor boerderij en woonhuis te laat. Bij de brand die vermoedelijk is veroorzaakt door kortsluiting is asbest vrijgekomen. Er raakte niemand gewond, de bewoner kon op tijd zijn huis ontvluchten. Een loods en een caravan achter de schuur konden behouden blijven.

[zideo]zideo=6c4965526e513d3d&playzideo=6d346d5a6e56773d[/zideo]

112Fryslan

})