LEEUWARDEN – Een vrouw is woensdagochtend zwaargewond geraakt na een ernstig ongeval tussen twee auto’s op de N31 Haak om Leeuwarden.

Een busje en een personenauto kwamen met elkaar in botsing ter hoogte van de spooronderdoorgang bij de afslag 24 (Leeuwarden/Deinum). De brandweer kwam met een tankautospuit en een hulpverleningsvoertuig ter plaatse omdat er mogelijk iemand bekneld zat. Ook meerdere ambulances en de traumaheli kwamen ter plaatse. Het slachtoffer was mogelijk uit de auto geslingerd en op het wegdek terecht gekomen. De brandweer heeft geassisteerd met onder andere het plaatsen van schermen.

De weg was vanwege de aanrijding vanaf de Werpsterhoek in de richting van Harlingen afgesloten. Dat zorgde voor veel vertraging op de N31 en de wegen eromheen. De weg is inmiddels weer vrijgegeven. De verkeersongevallenanalyse heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Het slachtoffer raakte zwaar gewond en is naar het UMC Groningen overgebracht.

Update: het ging om een kop staart aanrijding tussen drie auto;s. Ook de bestuurder van een van de andere voertuigen is gewond geraakt. De bestuurster van de voorste auto bleef ongedeerd.

Het onderzoek is in volle gang. Om volledig beeld te krijgen van wat er gebeurde vraagt de politie getuigen om zich te melden. Bel daarvoor 0900 8844. (Reg.nr: 2018293779)

Nick den Boer