Voorpagina > Vrouw zwaargewond bij eenzijdig ongeval – N358
Ambulance Brandweer Hoofd Nieuws Noord-Oost Politie

Vrouw zwaargewond bij eenzijdig ongeval – N358

Vrouw zwaargewond bij eenzijdig ongeval – N358

OOSTERNIJKERK – Op de Dongerawei – N358 tussen Ternaard en Oosternijkerk is woensdagmiddag een vrouw zwaargewond geraakt bij een eenzijdig ongeval.

De vrouw, die rond half vijf in de richting van Ternaard reed, kwam ter hoogte van Bollingawier met haar voertuig in de berm. Na een stuurcorrectie kwam ze op de verkeerde weghelft, waar ze net twee auto’s kon ontwijken. De auto raakte van de weg en botste tegen een betonnen wand van een dam. De auto kwam zijwaarts in de sloot tot stilstand

Politie, brandweer en ambulance gingen met spoed ter plaatse om hulp te verlenen aan de zwaargewonde bestuurster. Ook de traumaheli uit Eelde kwam ter plaatse om het ambulancepersoneel te ondersteunen.

De brandweer heeft de auto uit de sloot getrokken en de vrouw uit haar benarde positie bevrijd. De vrouw is met spoed overgebracht naar het UMCG. De arts van het Mobiel Medisch Team ging, vanwege de ernst van het letsel, met de ambulance mee.

De verkeersongevallenanalyse is ter plaatse gekomen om de oorzaak van het ongeval in kaart te brengen. Tijdens de inzet van de hulpdiensten en het onderzoek, was de Dongerawei – N358 afgesloten voor het verkeer. Een berger heeft het voertuig geborgen.

Over de fotograaf

Ytzen Korf