LEEUWARDEN – Door de gladheid zijn in de nacht van dinsdag op woensdag en de daarop volgende ochtend veel ongevallen gebeurd.

Woensdagochtend rond acht uur belandde een automobiliste met haar auto op de kop in het water op de Vierhuisterweg, doordat ze moest uitwijken voor een fietser. De auto kwam in de linkerberm en ging glijden. De vrouw remde toen te hard, waardoor haar auto over de weg gleed en de auto op de kop in de sloot belandde.

Brandweer, ambulance en politie gingen ter plaatse, maar de vrouw was er door omstanders uitgehaald, zodat de brandweer niet ter plaatse hoefde te komen. De vrouw is onderzocht in de ambulance en daarna met haar man mee naar huis gegaan.

Berger Theo Faber kwam ook snel ter plaatse, maar had door de gladheid weinig grip op de weg. Met hulp van een collega met een tweede bergingsvoertuig is de Ford later geborgen.

Dinsdag op woensdagnacht rond twee uur was een VW Transporter te water geraakt bij de nieuwe kruising bij Techum, door de gladheid gleed de VW van de weg en raakte te water. Berger Theo Faber heeft het voertuig geborgen.

Woensdagochtend rond negen uur gleed een Volvo uit de bocht op de Westersingel en kwam hierbij met de zijkant tegen een lantaarn tot stilstand. De voorkant van zijn auto raakte net niet een geparkeerde Mercedes.

[zideo]zideo=6c4965526e413d3d&playzideo=6d6f4f616f46633d[/zideo]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan