Vrouw verongelukt bij zwaar ongeval op Westergoawei

WOMMELS – Een 78-jarige automobiliste uit Koudum is zaterdagavond om het leven gekomen bij een zwaar ongeval op de Westergoawei. De bestuurder van het andere voertuig liep meerdere botbreuken op.

Tegen 23:00 uur hoorden buurtbewoners een forse klap. Een blik naar buiten leerde dat een zwaar ongeval had plaatsgevonden op het kruispunt tussen de Hottingawei en de Westergoawei. Een auto die vermoedelijk de Westergoawei wilde oversteken, kwam in botsing met een personenbusje uit de richting van Bolsward.

Gelijk werden de hulpdiensten opgeroepen, waaronder de brandweer van Wommels en de traumahelikopter uit Groningen. Bij aankomst was de ravage groot. De bestuurder van de zwaar gehavende personenbus bleek al uit het voertuig te zijn en werd verzorgd door omstanders. De man is overgebracht naar het ziekenhuis alwaar een bloedproef werd afgenomen. De politie vermoed dat het slachtoffer onder invloed van alcohol was.

Medische hulp voor de bestuurster kwam helaas te laat. De bestuurster van de personenauto overleed op de plaats van het ongeval. De gealarmeerde traumahelikopter en ambulance keerden huiswaarts.

Het kruispunt is lange tijd richting Leeuwarden afgesloten geweest. De Verkeersongevallen Analyse van de politie heeft het ongeval in kaart gebracht om de toedracht nader te bepalen. Bergingsbedrijf Sypersma heeft vervolgens beide voertuigen geborgen.

Dit ongeluk is één uit de reeks van velen. In de afgelopen twee jaar hebben op de kruispunten bij Bolsward-Noord, Burgwerd, Wommels-Zuid en Wommels-Noord meer dan dertig ongevallen plaatsgevonden. Omliggende dorpen proberen onder meer bij de provincie de noodzaak van veilige kruispunten onder ogen te brengen. Hiermee hoopt men dat op korte termijn de verkeersonveiligheid wordt aangepakt.

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan