LEEUWARDEN – Maandagmiddag vonden er twee ernstige incidenten plaats waarbij een vrouw werd vermoord en een andere vrouw gewond raakte. In beide gevallen ging het om dezelfde verdachte.

Rond half vijf vond er een steekincident plaats in een pand aan de Weaze. Hierbij raakte een vrouw gewond, zij is naar het ziekenhuis overgebracht. Rond twintig over vijf kreeg de politie een tweede melding dat een andere vrouw op de Oude Lune zou zijn neergeslagen met een fles door een onbekende man. Deze vrouw is ter plaatse aan haar verwondingen overleden. Twee ambulances en een traumaheli werden nog ingezet maar konden niks meer voor de vrouw betekenen.

De verdachte heeft zich kort daarna bij de politie gemeld en is vastgezet. De politie doet op dit moment sporenonderzoek op beide locaties.

Getuigenoproep
Was u getuige bij één van beide incidenten en bent u nog niet als getuige gehoord door de politie? Dan komt de politie graag in contact met u. U kunt contact opnemen met de politie op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.