LEEUWARDEN – Een vrouw is woensdagmiddag met haar scootmobiel in het Van Harinxmakanaal terecht gekomen. Hulpdiensten hebben haar er uit gehaald.

Even na half twee werden brandweer, ambulance en politie massaal gealarmeerd voor een te water geraakt persoon in het Van Harinxmakanaal, ter hoogte van de Ereprijs. Een 65-jarige vrouw reed in haar scootmobiel over het pad langs het kanaal, toen ze met een wiel in de berm raakte. Ze schrok daarvan en in plaats van remmen gaf ze ‘gas’ en belandde toen in het water.

Na een korte zoektocht werd de juiste locatie gevonden. Twee omstanders van 70 en 68 jaar hielden de vrouw boven water in afwachting van hulp. Het lukte de hulpdiensten om de vrouw uit het water te trekken. De meeste gealarmeerde brandweervoertuigen konden daarom al snel rechtsomkeert.

De brandweer kon de scootmobiel ‘vastleggen’ aan een touw, zodat die geborgen kan worden. Een agent zag kans de tas van de vrouw te bergen voor deze zonk.

Het slachtoffer is ter plekke door ambulancepersoneel nagekeken en opgewarmd met dekens. De vrouw is in de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. De toedracht van het te water raken is onduidelijk.

R. Kiestra