MARSSUM – Een automobiliste is woensdagochtend in het MCL overleden nadat ze met haar auto van het talud af raakte op de A31.

Bovenop het viaduct botste de automobiliste op de vangrail, circa 500 meter verderop raakte de auto van het talud af en kwam tegen een boom tot stilstand. Vermoedelijk is de vrouw onwel geworden waardoor het ongeval gebeurde.

Meerdere brandweer wagens van Marssum en Menaldum gingen met spoed naar de A31 toe voor de hulpverlening. Ook twee ambulances, politie en een traumaheli kwamen ter plaatse. Omdat de traumaheli op de snelweg landde werd de weg afgesloten en verkeer via de af- en oprit geleid.

Personeel van twee ambulances en de traumaheli hebben de vrouw ter plaatse nog gereanimeerd. Voor het spoedtransport naar MCL werd tijdelijk de oprit afgesloten en verkeer op de rotonde stilgezet. Ook de kruisingen bij Goutum en de Oostergoweg werden door de politie afgesloten voor het spoedtransport. Ondanks alle inzet is de vrouw in het MCL overleden.

De verkeers ongevallen analyse(VOA) heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht. De A31 werd na het onderzoek weer opengesteld voor het verkeer. De vangrail zal over een lengte van ongeveer 500 meter gerepareerd moeten worden.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QVa0URaRp4o[/youtube]

112Fryslan