Engeltje op schouder bij zwaar ongeval

ALDEBOARN – Een vrouw die zondagmiddag met haar auto over de kop vloog heeft erg veel geluk gehad, een engeltje op de schouder had ze zeker. Het ongeval gebeurde op de Beetsterdyk.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De vrouw reed met haar auto richting Aldeboarn toen ze met de wielen in de berm kwam. De auto kantelde, en kwam al rijdend met het dak tegen een boom aan, draaide 180 graden en kwam op de kop vlak voor een sloot tot stilstand. Omstanders zagen het ongeval gebeuren en waarschuwden direct de hulpdiensten.

De centralist van meldkamer noord Nederland stond op het punt om de brandweer te alarmeren, maar dit bleek niet nodig. De bestuurster kwam tijdens het gesprek met 112 zelfstandig uit de auto gekropen. Wel werden politie en ambulance gealarmeerd. Ambulancepersoneel hebben de vrouw ter plaatse onderzocht. Ondanks dat de vrouw aangaf geen verwondingen te hebben, is ze vanwege de enorme klap toch naar het ziekenhuis gebracht.

Nadat een berger de auto overeind had, werd duidelijk dat de vrouw veel geluk heeft gehad. Het dak van de auto was boven de voorstoelen weg en was opgerold tot op de achterbank.

Foto’s Alex Zwart

 

112Fryslan