LEEUWARDEN – Bij een steekincident op de Ubbo Emmiuslaan is zondagavond een 22 jarige man gewond geraakt. De man werd in zijn arm gestoken.

De politie kreeg de melding dat er een vechtpartij gaande zou zijn tussen meerdere personen. Toen zij ter plaatse kwamen, bleek het slachtoffer al door een omstander naar het ziekenhuis gebracht te zijn.

Het incident ontstond volgens de politie, nadat de verdachte en het slachtoffer ruzie hadden gekregen, waarna de verdachte in zijn arm stak. De verdachte kon snel door politie worden aangehouden. In de buurt van het voorval werd een 23-jarige man uit Leeuwarden aangehouden. Zijn rol bij het incident wordt onderzocht. Hij zit vast voor verhoor. De politie doet uitgebreid onderzoek.

De politie sloot de locatie van het incident af, waar de technische recherche onderzoek heeft gedaan. Ook de hulp van de brandweer werd ingeschakeld om de plaats delict te voorzien van verlichting. Rond half twaalf werd de omgeving weer vrij gegeven.

In eerdere berichtgeving was er sprake van dat het slachtoffer mogelijk een vrouw betrof. Dit bleek echter de 22-jarige man uit Leeuwarden te zijn.

Heeft u informatie over het steekincident, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844, of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Video: R. Kiestra

Michel Stienstra