WEST-TERSCHELLING – De politie stelt een onderzoek in naar een auto ongeluk op het strand bij West aan Zee, waarbij een 19-jarige vrouw uit Wijk aan Zee gewond raakte.

Donderdagmiddag reed een 21-jarige inwoonster van West-Terschelling met haar auto over het strand. De 19-jarige vrouw zat samen met nog twee anderen ook in de auto. Volgens getuigen reed de auto met hoge snelheid over het strand en sloeg toen plotseling een aantal keren over de kop. De bestuurster en twee inzittenden kwamen met de schrik vrij. De 19-jarige vrouw raakte gewond. Door omstanders werden direct de hulpdiensten op het eiland gealarmeerd. Ook werd er begonnen met het verlenen van eerste hulp.

De traumahelikopter kon vanwege het slechte zicht niet verder vliegen dan Franeker en landde daar op de carpoolplaats langs de A31. Het team werd met een politieauto naar de haven van Harlingen gebracht. Hier stapte het team over op een reddingsboot van de KNRM. Het 19-jarige slachtoffer was inmiddels aan boord gebracht van de reddingsboot van Terschelling. Halverwege de Waddenzee stapte het traumateam over op de reddingsboot van Terschelling.

Eenmaal aangekomen in Harlingen werd de vrouw overgebracht naar het ziekenhuis. Bureau Verkeersongevalsanalyse onderzoekt de oorzaak van het ongeval. De auto is in beslag genomen en zal technisch worden onderzocht.

Bron: Politie Fryslan.
Foto: Harry Prins.

112Fryslan