WOLVEGA – Een automobiliste is dinsdagmiddag gewond geraakt toen zij op de Spoorlaan achterop haar voorligger botste. De precieze oorzaak van het ongeval is niet bekend, maar vermoedelijk zag ze laat dat de auto voor haar remde met het ongeval tot gevolg.

Passerende automobilisten hebben eerste hulp geboden aan het slachtoffer in afwachting van een ambulance. Ambulancepersoneel heeft de vrouw gecontroleerd en besloten haar uit voorzorg over te gaan brengen naar het ziekenhuis voor verdere behandelingen. Het letsel van de vrouw is niet bekend. De bestuurder van de Volvo raakte niet gewond bij het ongeval.

In samenwerking met een andere automobilist heeft de politie een deel van de Spoorlaan afgesloten voor het overige verkeer. Zo ontstond een veilige werksituatie voor de agenten en het ambulancepersoneel. Specialisten van Team Verkeer van de politie zijn ter plekke gekomen en hebben het ongeval samen met de agenten ter plekke op papier gezet.

Een berger is ter plaatse gekomen voor de beschadigde auto. De betrokken Volvo liep slechts lichte schade op en kon zijn weg vervolgen. Bij beide bestuurders is door de politie een blaastest afgenomen om alcohol als oorzaak uit te sluiten.