DE FALOM – Op de Sintrale As – N356 ter hoogte van de op -en afritten tussen Feanwâlden en De Westereen heeft zondagmiddag een ongeval plaatsgevonden. Hierbij hadden twee motoren elkaar geraakt en is door de val één persoon gewond geraakt.

Omstreeks kwart over drie kwam de oproep binnen en werden de hulpdiensten naar de opgegeven locatie gestuurd. Op de rechter rijstroken, die van Dokkum naar Nijega, zou ter hoogte van de op -en afritten een ongeval hebben plaatsgevonden. Bij aankomst werd duidelijk dat er twee motoren elkaar geraakt hadden en ten val waren gekomen. Omdat er mogelijk meerdere gewonden bij waren betrokken, werden er in eerste instantie twee ambulances en verschillende politie-eenheden naar het ongeval toegestuurd. Uiteindelijk werd vlak na aankomst duidelijk dat er één vrouw door de val gewond was geraakt en behandeling nodig had.

De vrouw is door het ambulancepersoneel eerst op de rijbaan behandeld en vervolgens op de brancard gelegd. Na een korte behandeling in de ambulance is de vrouw vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht. De overige betrokkenen kwamen met de schrik vrij en hadden verder geen behandeling nodig. Door het ongeval werd de gehele rechterkant van De Sintrale As door de politie en provincie afgesloten voor het verkeer. Een aanrijdingsselecteur is ter plekke gekomen om de toedracht van het ongeval in kaart te brengen. Een bergingsbedrijf heeft vervolgens beide motoren van het wegdek gehaald en afgesleept.