LEEUWARDEN – Een bestuurster is woensdagmorgen omstreeks half zes uit het van Harinxmakanaal gehaald door een taxichauffeur.

De vrouw was met haar auto op de Fahrenheitweg rechtdoor gereden en in de bocht te water geraakt. De vrouw zwom onder de Zwettebrug door en ging daar aan de walkant hangen. Hier riep ze om hulp. Een taxichauffeur die aan het tanken was op de James Wattstraat, hoorde zacht hulpgeroep en ging voor de zekerheid even kijken. Uiteindelijk vond hij de vrouw tegenover Zwettemeubelen.

Omdat niet zeker was of er nog meer mensen in water lagen, werden brandweer, ambulance en politie gealarmeerd. Bij het uitvragen door de politie werd duidelijk dat er geen andere personen meer in het voertuig zaten. Politie en ambulance waren snel ter plaatse, aangezien ze bij een ongeval op de Heliconweg stonden.

Toen rond 10:30 een duikbedrijf ter plaatse kwam op de Fahrenheitweg kon Theo Faber beginnen met de berging. De duiker ging te water om de sleepkabel aan de auto te bevestigen. Ook Wetterskip Fryslan kwam ter plaatse evenals de gemeente met een boot.

Video: Robin Kiestra
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KJOXrZy0uv0[/youtube]

[zideo]playzideo=6c4961546d567476[/zideo]

112Fryslan