Vrouw ernstig gewond bij scooter ongeval

REDUZUM- De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een eenzijdige aanrijding op de Overijsselsestraat afgehandeld.

Daarbij raakten een 29-jarige inwoonster van Raerd ernstig gewond en een bestuurder van een bromscooter, een 30-jarige inwoner van Soest, gewond. De oorzaak van de aanrijding is dat de bestuurder waarschijnlijk de flauwe bocht van de Hegedijk en de Overijsseldsestraatweg te laat heeft opgemerkt waarna de bromscooter met daarop beide personen rechtdoor en in een naast gelegen sloot reed. Beide slachtoffers kwamen vervolgens in een weiland terecht.

Het gewonde stel werd opgemerkt door vijf inwoners van Friens die onderweg naar huis waren en direct via 1-1-2 de ambulance en politie waarschuwden. De beide slachtoffer werd onderkoeld per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis overgebracht. Het vrouwelijke slachtoffer werd vervolgens met hersenletsel overgebracht naar het UMCG.

Na behandeling mocht de bestuurder het ziekenhuis verlaten en werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse omdat de man alcohol had gedronken. Daar blies hij 485 ug/l. De bestuurder werd vervolgens aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Foto’s: [url=http://www.hvnieuws.nl/]Alex Zwart[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan