Voorpagina > Politie vermoedt brandstichting bij woningbrand met gewonden
Ambulance Brandweer Hoofd Nieuws Noord-Oost Politie

Politie vermoedt brandstichting bij woningbrand met gewonden

Politie vermoedt brandstichting bij woningbrand met gewonden

DOKKUM – Een vrouw en haar kind zijn maandagochtend vroeg ernstig gewond geraakt bij een woningbrand aan de Schans. De politie heeft een man aangehouden op verdenking van brandstichting.

Omstreeks kwart over drie in de nacht van zondag op maandag werden de politie en de brandweer naar het opgegeven adres gestuurd. Omdat er nog mensen in de woning aanwezig waren werd er snel opgeschaald naar middelbrand, waardoor het korps van Ternaard ook gealarmeerd werd.

De politie die als eerste ter plaatse was, zag dat er een vrouw ernstig gewond in de garage lag. Omdat er forse rookontwikkeling uit de garage vandaan kwam, kon de politie vanwege het gevaar geen redding verrichten. Kort daarna kwam de brandweer ter plaatse en heeft op aanwijzing van de politie de vrouw uit de garage weten te halen. De brandweer heeft vervolgens via de voordeur een binnenaanval gedaan, om de brand in de woning te blussen. Verder heeft de brandweer een kindje, die op de bovenverdieping lag te slapen, uit het huis gehaald.

Vanwege de ernst van de verwondingen van de vrouw, kwam naast twee ambulances, ook het Mobiel Medisch Team per helikopter ter plaatse. De vrouw is na behandeling onder begeleiding van een arts naar het ziekenhuis overgebracht. Ook het kind is per ambulance naar het UMC in Groningen vervoerd. Het gaat om een 29 jarige vrouw en haar 3 jarige dochtertje.

De technische recherche van de politie is ter plaatse gekomen en heeft de zaak in onderzoek genomen. De politie meld maandagmiddag dat zij uitgaan van brandstichting. Korte tijd na de brand is in Ferwert een 34 jarige man aangehouden op verdenking van brandstichting / betrokkenheid bij de brand.

De politie komt graag in contact met mensen die afgelopen nacht (26 op 27 april) iets verdachts hebben gezien in de nabijheid van De Schans, in de wijk It Fugellan of in Ferwert. Of heeft u wellicht camerabeelden van de omgeving van afgelopen nacht? Neem dan contact op met 0900-8844

Over de fotograaf

Ate Atema