Vrouw dreigt flat op te blazen

LEEUWARDEN – Dinsdagavond werden brandweer en politie gealarmeerd voor een woningbrand op de Valeriusstraat.

Het bleek niet om een woningbrand te gaan maar om een verwarde vrouw die dreigde haar flat op te blazen. De vrouw had haar familie gebeld dat ze de gaskraan had opengedraaid en de woning op zou blazen. De politie die met circa zes auto’s ter plaatse kwam riep direct alle bewoners van de portiek op om de woning te verlaten.

Ook de naastgelegen portieken werden ontruimd, via de speaker van een politieauto werd men opgeroepen om de woningen te verlaten. Er werden vier portieken met elk 6 woningen ontruimd.

De beroepsbrandweer van de hoofdpost kwam ter plaatse met een tankautospuit en hoogwerker. Direct werd een slang one seven klaar gemaakt voor gebruik. Ondertussen ging de politie door met ontruimen en afzetten van de omgeving. Uit voorzorg kwam er ook een ambulance ter plaatse.

De Valeriusstraat werd tussen Wagnerstraat en Telemannstraat afgesloten voor het verkeer. Ook werd er met linten een groot gebied afgezet.

De brandweer had alles al vlot onder controle. Binnen een half uur kon de brandweer inpakken en werden de afzettingen opgeheven. De vrouw had te kampen met psychische problemen en wordt opgevangen door professionele hulp.

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan