Vrouw aangehouden voor het doen van valse meldingen

LEEUWARDEN- De politie heeft dinsdagavond rond 22.00 uur een 32-jarige inwoonster van Leeuwarden in de Krijn van den Helmstraat aangehouden op verdenking van het doen van valse meldingen via het alarmnummer 1-1-2.

Rond genoemd tijdstip kwam een melding over reanimatie op de Krijn van der Helmstraat. Toen politie en ambulance ter plaatse kwamen, bleek er niets aan de hand te zijn. Van het adres werden in het verleden meerdere malen valse meldingen gedaan.

Ter plaatse werd de verdachte geconfronteerd met de geluidsopname van de meldkamer en kon niet meer onder de leugen vandaan komen. Zij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen haar werd proces-verbaal op gemaakt..

Het was dinsdagavond niet de eerste maal dat de hulpdiensten voor niks bij de vrouw in de Krijn van der Helmstraat voor de deur stonden. Al vele malen stond de brandweer voor de deur omdat er een melding van woningbrand was op het adres.

Verder moesten er regelmatig een of meerdere ambulances naar het adres evenals de politie. In alle gevallen waren het valse meldingen. Ook op andere naastgelegen adressen moest de brandweer regelmatig uitrukken voor valse meldingen van woningbrand. Of de vrouw met alle genoemde meldingen wat te maken heeft is bij ons niet bekend.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan