LEEUWARDEN – De politie heeft woensdagmiddag een 36-jarige inwoonster van de gemeente Opsterland aangehouden op verdenking van betrokkenheid van de bommelding die gedaan werd op 4 augustus.

Rond twee uur ’s middags belde een persoon op dat hij een bom had geplaatst in het bankgebouw van de Krediet Bank Nederland (GKB)aan de Gardeniersweg.

Een oplettende bedrijfshulpverleenster van de bank belde vervolgens de politie en begeleidde het personeel in alle rust om het gebouw te verlaten. De directe omgeving van de bank werd afgesloten in verband met het onderzoek in het gebouw. Acht bomverkenners van politie Fryslân doorzochten het bankgebouw. Er werd geen bom in het gebouw aangetroffen waarna het personeel het gebouw weer in kon. Door de recherche werd onderzoek gedaan naar diegene die de bommelding had gedaan. In dit onderzoek werd woensdag een 36-jarige inwoonster van de gemeente Opsterland aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Na verhoor werd tegen haar proces-verbaal opgemaakt. Ze mocht ’s middags het politiebureau verlaten. De politie sluit in het onderzoek meer aanhoudingen niet uit.

[url=https://www.112fryslan.nl/?module=news&action=show&newsid=6866]Artikel van 04-08-2011[/url]

112Fryslan