Fryslân – Politieberichten van donderdag 8 september 08.00 uur tot vrijdag 9 september 08.00 uur

Beschonken vrouw veroorzaakt aanrijding
SNEEK- De politie heeft donderdagmorgen een aanrijding op de Sytsingawiersterleane afgehandeld. Daar reed een 38-jarige inwoonster van Sneek met haar auto in een bocht rechtdoor en botste op een andere auto die bestuurd werd door een 24-jarige inwoonster van Nijland. De Sneekster liep daarbij schaafwonden op. Toen de agenten de vrouw aanspraken bleek zijn alcohol te hebben genuttigd. De vrouw werd overbracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daar blies zij 475 ug/l. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs werd ingevorderd.

Boot gestolen
HARLINGEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een boot vanaf een aanlegplaats aan de Bolswardervaart. Tussen dinsdag 30 augustus en donderdag 8 september werd de witte speed/toerboot met een blauwe streep hier weggenomen. Een 29-jarige man uit Harlingen deed aangifte.

Preventieve controle autodiefstal
SINT ANNAPAROCHIE – De politie heeft in samenwerking met een medewerker van de afdeling Handhaving van de gemeente woensdag tussen 19.00 en 23.30 uur een preventieve controle gehouden. In totaal negen dorpen in de gemeenten Ferwerderadeel, Menaladumadeel, Leeuwarderadeel en ’t Bild, werden ter voorkoming van diefstal en inbraak, 486 geparkeerde voertuigen gecontroleerd. 25 hiervan bleken niet afgesloten te zijn. De meeste eigenaren van deze voertuigen kregen een bezoek van de politie waarin zij hierop geattendeerd werden en advies kregen om diefstal en/of inbraak te voorkomen. Daarnaast werden jongeren op hangplekken aangesproken en gewezen op de overlast die het achterlaten van allerlei rommel veroorzaakt. In een enkel geval moest direct opgeruimd worden.

Automobilist gewond bij aanrijding
NIJBEETS – De politie heeft een eenzijdig ongeval afgehandeld die donderdagavond rond 21.25 uur op de kruising Dykfinne / Tolhekbuurt plaatsgevonden heeft. Daarbij raakte een 30-jarige inwoner van Boornbergum aan zijn gezicht gewond. De man reed op de Dykfinne vanuit Boornbergum toen hij door onbekende oorzaak op de T-splitsing rechtdoor reed. De auto belandde in de sloot. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Telefoondieven aangehouden
LEEUWARDEN- De politie heeft donderdagavond een 31-jarige inwoner van Wolvega, een 27-jarige inwoner van Heerenveen en een 25-jarige inwoner van Capelle aan den IJssel aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De beveiliging van een groot witgoedbedrijf in het winkelcentrum De Centrale zag dat de drie mannen diverse mobiele telefoons in een tas deden en controleerde hen. Toen bleek dat de mannen geprepareerde tassen bij zich hadden. Daarin lag voor een groot geldbedrag aan mobiele telefoons en hij waarschuwde de politie. De verdachten werden vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek werden ingesloten. Een 29-jarige bedrijfsleider deed aangifte. De tassen en mobiele telefoons werden in beslag genomen.

Man rijbewijs kwijt na aanrijding
LEEUWARDEN- De politie heeft donderdagavond het rijbewijs van een 83-jarige inwoner van Leeuwarden ingevorderd omdat de man een aanrijding veroorzaakte op de Weideflora. De man botste tijdens het uitparkeren tegen drie auto’s en vervolgens tegen een lantaarnpaal aan. Bij de aanrijding raakte niemand gewond. De agenten besloten het rijbewijs van de bestuurder in te vorderen.

Man aangehouden voor insluipingen
SNEEK- De politie heeft donderdagmiddag in een winkel in de Oosterdijk een 28-jarige inwoner van Amsterdam aangehouden op verdenking van winkeldiefstal en insluipingen in winkels. De man werd betrapt toen hij zich in een kantine/kantoor van een winkel bevond. Op dat moment kwamen via 1-1-2 meerdere meldingen van soortelijke insluipingen bij de politie binnen. Oplettende agenten zagen even later een man lopen die aan het opgegeven signalement voldeed en hielden hem aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten.

Fietser gewond bij aanrijding
LEEUWARDEN- De politie heeft donderdagmiddag in de Goudenregenstraat een aanrijding afgehandeld waarbij een 67-jarige inwoonster van Leeuwarden gewond raakte. De vrouw die op haar fiets reed, werd aangereden door een de auto die bestuurd werd door een 26-jarige inwoner van Aldeboarn. De man kwam uit tegenovergestelde richting en haalde een voor hem stilstaande auto in. Tijdens het inhalen zag hij de vrouw op haar fiets over het hoofd. De vrouw werd met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Man aangehouden voor vernieling
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 18-jarige inwoner van Veenwouden aangehouden op verdenking van vernieling. De man kreeg ruzie op het Waagplein met een andere, onbekende, man. Toen de agenten de mannen van elkaar scheiden werd de verdachte kwaad en trapte tegen een glazen scherm aan. Hij werd door de agenten bekeurd voor baldadig gedrag. Toen de man de bekeuring had ontvangen en wegliep, kwam hij even later weer terug. Hij pakte een buis van een marktkraam en gooide deze in de gracht. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Drie verdachten aangehouden voor inbraak sloopbedrijf
BROEKSTERWOUDE – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 31-, 34-, en een 64-jarige man, allen met de Litouwse nationaliteit, aangehouden op verdenking van een inbraak bij een sloopbedrijf aan de Haaijehoek. Een getuige hoorde rond 04.00 uur lawaai bij het bedrijf en belde via 1-1-2 de politie. Eenmaal ter plaatse konden de drie mannen worden aangehouden. De verdachten hadden een raam vernield om het gebouw binnen te komen waarna zij diverse goederen weggenomen hadden. Onder andere katalysatoren en computers. De mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werden zij voor nader onderzoek ingesloten. De gestolen goederen werden in beslag genomen.

Mannen aangehouden voor openlijk geweld
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in de Valeriusstraat een 23- en 29-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De mannen hadden een raam van de toegangsdeur van de flat vernield. Toen de agenten arriveerden zagen zij een van de verdachten lopen. Deze 23-jarige man was gewond aan zijn been. De verwonding had hij tijdens de vernieling opgelopen. Getuige wezen ook de andere verdachte aan waarna beide mannen werden aangehouden en naar het politiebureau werden overgebracht. Daar werden zij voor verhoor ingesloten. De eigenaar doet aangifte.

Goud gestolen na afleidingsmanoeuvre
GORREDIJK – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van gouden sieraden uit een woning aan de Schansburg. Donderdag aan het einde van de middag werd door een vrouw bij de 81-jarige bewoonster op het raam geklopt. De vrouw vertelde dat tijdens de afwezigheid van de bewoonster iemand van een bedrijf bij haar aan de deur geweest was. De bewoonster liet de vrouw binnen en had een kort praatje met haar. Nadat de vrouw vertrokken was, ontdekte de bewoonster dat uit haar slaapkamer gouden sieraden verdwenen waren. Buurtbewoners hadden rond dat tijdstip twee jonge vrouwen in de straat zien lopen. De 81-jarige vrouw deed aangifte.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan