Vrijdag 8 juni

Politieberichten van vrijdag 8 juni

Getuigen gezocht van ongeval

BOLSWARD – De politie zoekt getuigen die hebben gezien hoe een automobilist de plaats van een ongeval verliet en een gewonde fietsster niet hielp. Woensdagochtend omstreeks 08.00 uur fietste een 25-jarige inwoonster van Bolsward over de Bargefenne in de richting van de Blauwpoortsbrug. Plotseling verliet een donkerblauwe auto een parkeervak. De bestuurder van deze auto heeft haar vermoedelijk niet gezien. De auto raakte de fietser en de vrouw kwam ten val. Ze verloor even haar bewustzijn. Haar fiets raakte beschadigd. De bestuurder reed na het ongeval door en bekommerde zich niet over de gevallen fietsster. Na een bezoek aan een arts bleek de vrouw een hersenschudding te hebben opgelopen. Bent u getuige geweest van dit ongeval of weet u wie de bestuurder van deze auto is geweest? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Aangehouden voor overtreden gebiedsverbod

LEEUWARDEN- De politie heeft donderdagmorgen een 61-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden vooor het overtreden van het gebiedsverbod. Agenten zagen de man in de Oude Doelesteeg liepen en wisten dat de een gebiedsverbod had in verband met het veroorzaken van overlast. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Fietsendief aangehouden

LEEUWARDEN – De politie heeft donderdagmiddag achter het NS-station een 43-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Een surveillerende agent zag dat de man veel belangstelling had voor gestalde fietsen in de fietsenstalling. Uiteindelijk pakte de 43-jarige man gereedschap en forceerde een slot van een gestalde fiets. Vervolgens wilde hij op de fiets vertrekken. De agent greep in en hield de man aan. De fiets en het gereedschap werd in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt. ’s Avonds mocht hij het bureau weer verlaten. De politie is nog wel op zoek naar de eigenaar van de fiets. Is de onderstaande fiets van u of weet u van wie deze fiets is? Bel dan de politie via 0900-8844.

[img]http://www.politie.nl/Friesland/Images/fietsendiefstal_tcm7-801598.JPG[/img]

Twee mannen aangehouden voor heling boot

WOLVEGA – De politie heeft donderdagmiddag een 24-jarige inwoner van De Bult en een 19-jarige inwoner van Wolvega aangehouden op verdenking van heling. Op 1 juni werd in Langelille een vissersboot gestolen. De 33-jarige eigenaar uit Langelille deed dan ook aangifte. Donderdagmiddag reed de 33-jarige man door Wolvega en zag op deIndustriewegtwee jongens bezig met het wassen van een boot. Al snel zag de man dat hij om zijn gestolen boot ging. Hij waarschuwde dan ook direct via 1-1-2 de politie. Agenten hielden de twee mannen aan en de boot werd in beslag genomen. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd tegen hen proces-verbaal opgemaakt. ’s Avonds mochten ze het politiebureau weer verlaten. De boot is inmiddels weer terug bij de rechtmatige eigenaar.

Snelle automobilist beboet

LEEUWARDEN – De politie heeft donderdagavond op de N31 nabij de wijk Techum proces-verbaal opgemaakt tegen een 23-jarige automobilist uit Leeuwarden voor een forse snelheidsovertreding en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Bewoners van de wijk Techum klagen al een tijd dat op de N31 veel te snel wordt gereden. Reden voor de politie om daar met enige regelmaat op snelheid te controleren. Donderdagavond passeerde de 23-jarige automobilist een snelheidscontrole met de lasergun met 135 kilometer per uur, terwijl 70 is toegestaan. Een motoragent gaf de bestuurder een stopteken. Al snel bleek dat de man zijn rijbewijs door het CBR ongeldig was verklaard. Dit omdat hij zijn deelname aan een LEMA-cursus, dit in verband met het rijden onder invloed van alcohol, niet had betaald.

Man aangehouden voor huiselijk geweld en rijden onder invloed

JUBBEGA – De politie heeft donderdagavond een 23-jarige inwoner van Jubbega aangehouden op verdenking van huiselijk geweld en het rijden onder invloed van alcohol. De man had eerder die avond zijn moeder ernstig bedreigd. De politie werd gewaarschuwd en agenten hielden de man aan. Diverse getuigen gaven aan dat hij onder invloed van alcohol verkeerde en dat de 23-jarige man zojuist nog in een auto had gereden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. De man blies tijdens een ademanalyse 1045 ug/l. Tegen de 23-jarige werd dan ook proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Vanwege het huiselijk geweld werd hij voor nader onderzoek ingesloten.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan