Vrijdag 7 oktober

Fryslân, 07-10-2011 • Politieberichten van donderdag 6 oktober 08.00 uur tot vrijdag 7 oktober 08.00 uur.

Ongeval met letsel
HICHTUM – De politie onderzoekt een ongeval donderdagmorgen op de Westergoawei (N359), waarbij een 36-jarige automobilist uit Harlingen ernstig gewond raakte. Het slachtoffer verzuimde vermoedelijk op de kruising met de Wibrandaweg voorrang te verlenen aan een vrachtwagen. De bestuurder van die vrachtwagen, een 48-jarige inwoner van Wommels, kon een aanrijding niet meer voorkomen en raakte de personenauto volop in de flank. Nadat de bestuurder van de personenauto uit zijn voertuig was bevrijd, werd hij met, naar zich liet aanzien, ernstig letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek overgebracht. Het Bureau Verkeersongevalsanalyse doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval. De weg is geruime tijd (gedeeltelijk) afgezet geweest in verband met het schoonmaken van het wegdek.

Inbraak woning
SNEEK – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een woning aan De Strikel. Donderdag tussen 17.15 uur en 20.45 uur werd hier ingebroken. De dader(s) kwam(en) binnen via een raam. Uit de woning werden o.a. sieraden, een laptop, damesfiets en een mobiele telefoon gestolen.

Verkeerscontrole
HARLINGEN – De politie heeft donderdag in de omgeving van Harlingen in samenwerking met technische medewerkers van de Rijksdienst voor het wegverkeer een controle uitgevoerd op landbouwvoertuigen, aanhangwagens en lichte vrachtauto’s. 55 voertuigen werden gecontroleerd en er werden 23 processen-verbaal opgemaakt voor o.a.het rijden zonder rijbewijs, geen of geen goede kentekenplaat op de aanhangwagen, defecte wiellagers, een doorgeroeste as, overbelading en geen richtingaanwijzers.

Auto over de kop
IDAERD – De politie heeft donderdag rond 16.30 uur geassisteerd bij een ongeval op de A-32. Getuigen zagen dat de auto in de berm kwam en over de kop sloeg. De 42-jarige bestuurder en zijn 47-jarige passagier, raakten gewond en zijn door de brandweer uit de auto bevrijd. De 42-jarige is overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen en de 47-jarige naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Door de politie wordt nog nader onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.

Transport en milieucontrole
DRACHTEN – De politie heeft donderdag een controle gehouden op voertuigen die gebruikt worden bij milieu-relevante transporten zoals het vervoer van afval en gevaarlijke stoffen. Er werden 28 voertuigen gecontroleerd en er werden 11 processen verbaal opgemaakt voor technische gebreken, niet goed werkende tachograaf en overbelading.

Diefstal auto
LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een rode Chevrolet Matiz voorzien van het kenteken 31-KNH-5. Een 34-jarige inwoonster van Leeuwarden parkeerde donderdag rond 20.00 uur haar auto op het Cambuurplein en deed boodschappen. Toen ze terug kwam bij de plek waar haar auto gestaan had waren haar auto- en sleutels verdwenen. De politie wil graag in contact komen met mensen die informatie over deze diefstal hebben of die weten waar de auto nu is. De politie is te bereiken via 0900 – 8844 of als u anoniem wilt blijven 0800 – 7000.

Inbraak woning
MIDLUM – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een woning aan de Frittemastraat. Donderdag tussen 19.00 uur en 24.00 uur werd hier ingebroken. De inbreker(s) kwamen binnen via een raam. De woning werd doorzocht en een laptop en een portemonnee werden gestolen.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan