Politieberichten vrijdag van 6 juli

Hennepkwekerijen ontmanteld

FRYSLAN- De politie de afgelopen dagen weer een aantal hennepkwekerijen ontruimd.Dinsdagmorgen werd door het hennepteam van politie Fryslan een hennepplantage aangetroffen in een woning aan de Aaltjelaan te Katlijk. Er werden 357 planten aangetroffen. De stroom werd illegaal afgetapt en de 44-jarige bewoner is aangehouden. Donderdagmorgen werden bij een woning aan de Walden twee zeecontainers aangetroffen met daarin elk 400 hennepplanten. Hier werden geen aanhoudingen verricht. In Leeuwarden aan de Peter Stuyvesantweg werd een 46-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. In zijn woning trof de politie een zogenaamde henneptent aan. Ook wordt de bewoner verdacht van diefstal van elektriciteit. Bij een bedrijf aan de Apolloweg in Leeuwarden werd een hennepdrogerij aangetroffen. Hier werd 2,1 kilogram hennep aangetroffen en een 50-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden.

De apparatuur en planten zijn allemaal inbeslaggenomen en vernietigd.

Rijbewijzen ingevorderd na snelheidsovertredingen

KOLLUMERPOMP- De politie heeft woensdagavond rond 21.00 uur uur op de Kwelderweg het rijbewijs van een 48-jarige inwoner van Nordhorn ingevorderd. Agenten zagen, tijdens een lasercontrole, de motorrijder met hoge snelheid over de weg rijden. Zij registreerden een snelheid van 165 kilometer per uur terwijl 80 kilometer per uur is toegestaan.

Om 20.15 uur moest een 58-jarige inwoner van Groningen zijn rijbewijs in dezelfde straat ook inleveren. Hij reed met zijn auto 136 kilometer per uur. Tegen beide weggebruikers werd proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling en bedreiging

OOSTERBIERUM – De politie heeft donderdag een 48-jarige inwoner uit Oosterbierum aangehouden voor mishandeling en bedreiging met een wapen. De 48-jarige had tijdens een ruzie in een woning aan de Lidlumerwei een 25-jarige inwoner van Sexbierum geslagen en bedreigd met een luchtdruk wapen. Vervolgens was hij weggegaan. Agenten hebben de 48-jarige in zijn woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de woning van de verdachte werd het luchtdruk wapen aangetroffen en inbeslaggenomen.

Diefstal bankpas

LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van de bankpas van een 89-jarige inwoner van Leeuwarden. De 89-jarige deed zijn boodschappen in het winkelcentrum Lieuwenburg en nadat hij gepind had, ging de Leeuwarder naar huis. Toen hij zijn scootmobiel in de bergruimte van zijn woning plaatste, werd hij aangesproken door een man die geld wilde wisselen. Tijdens het geld wisselen zag de onbekende man kans om de bankpas van het slachtoffer in handen te krijgen en te stelen. Het is nog niet bekend of er ook geld gepind is met de gestolen pas.

Inbreker overlopen

HEERENVEEN – De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Van Beyma thoe Kingmaweg. Rond 16.00 uur kwam een bewoonster thuis en zag dat er een tuintafel tegen haar woning stond. Ook zag ze inbrekerswerktuigen op de deurmat liggen en dat er (inbraak) schade was aan het kozijn van een raam. Toen ze in de woning kwam zag ze een inbreker staan die er bij het zien van de bewoonster vandoor ging. Uit de woning is een klein geld bedrag gestolen.

Schuld bij de belastingdienst

APPELSCHA- De politie heeft donderdag rond 17.30 uur een 37-jarige inwoner van Koudum aangehouden omdat hij nog een een openstaande boete moest betalen. Uit een controle van de belastingdienst op de N-381 bij Appelscha bleek dat de 37-jarige nog een flinke belasting schuld open had staan. Als onderpand hiervoor werd zijn auto inbeslaggenomen. Ook bleek dat de man nog gezocht werd door de politie omdat hij nog een vonnis open had staan. De 37-jarige is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

112Fryslan