Vrijdag 6 januari

Politieberichten van vrijdag 6 januari

Man verzint beroving

OOSTERWOLDE- De politie heeft tegen een 21-jarige inwoner van Fochteloo proces-verbaal opgemaakt voor het doen van een valse aangifte. De man verzon dat hij in de nacht van 3 op 4 januari op de Rickingahof door een voor hem onbekend persoon van zijn twee mobiele telefoons was beroofd. Hij deed daarvan de volgende dag aangifte. Toen hij na de aangifte in de gaten kreeg dat de politie serieus werk van de straatroof maakte, meldde hij zich donderdagmorgen bij de politie.

Gewond bij aanrijding

LEEUWARDEN- De politie heeft donderdagmiddag op de Drachtsterweg bij de verkeerslichten naar Zuiderburen een aanrijding met letsel afgehandeld. Daarbij raakte bij een kop-staart botsing een 48-jarige automobilist uit Leeuwarden gewond aan zijn nek. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Tweede inbreker aangehouden

WASKEMEER- De politie heeft donderdagmiddag een 21-jarige inwoner van Assen aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Leidijk. In de nacht van woensdag op donderdag zagen buurtbewoners twee mannen inbreken bij de woning. Een29-jarige verdachte uit Assenwerd na een achtervolging al aangehouden. De tweede verdachte wist te ontkomen, maar werd na verhoor met de eerste verdachte alsnog aangehouden. Ook hij werd voor nader onderzoek ingesloten op het bureau.

Man aangehouden voor poging inbraak

LEEUWARDEN – De politie heeft donderdagavond een 17-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van poging inbraak. Na een melding van inbraak aan de Konvooistraat, gingen agenten ter plaatse. Hier bleek aan de achterzijde een ruit vernield te zijn, maar er was niemand in de woning geweest. De melder gaf aan twee jongens bij de woning gezien te hebben en hen tot aan een woning aan de Pilotenspel achtervolgd te hebben. Hier ging een van de jongens naar binnen. De agenten werden bij de woning binnengelaten, waar ze de 17-jarige verdachte aantroffen. De man werd aangehouden en voor onderzoek ingesloten in het bureau.

Man aangehouden voor bezit harddrugs

SUMAR – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 31-jarige man aangehouden op verdenking van bezit harddrugs. Surveillerende agenten zagen op de Walwei een stilstaande auto met de grote lichten aan op de busbaan staan. Bij controle bleek de 31-jarige man in de auto te zitten. De man zat onderuit gezakt en reageerde verward. Bij fouillering bleek hij een zakje witte poeder, vermoedelijk speed, bij zich te hebben. Hierop werd hij aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Rijbewijs ingevorderd

DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag het rijbewijs ingevorderd van een 30-jarige man uit Drachten. Surveillerende agenten zagen de man rijden op de Eems en gaven hem een stopteken. Omdat het vermoeden bestond dat de man gedronken had, werd hij voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier blies hij 1075 ug/l. Naast de invordering van het rijbewijs goed voor een rijverbod van 14 uur. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor bedreiging

OOSTERWOLDE – De politie heeft donderdagavond een 23-jarige man uit Oosterwolde aangehouden op verdenking van bedreiging. Bij de meldkamer was een melding binnen gekomen dat de man in een woning aan de Tjongerhof een 18-jarige vrouw met een mes bedreigde. Ter plaatse bleek de man niet meer in de woning te zijn en richting station te fietsen. Hij werd aangehouden en toen bleek dat hij nog 30 dagen celstraf open had staan. De man werd ingesloten. De vrouw deed aangifte.

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan