Fryslân, 06-02-2009 • Politieberichten van donderdag 5 februari 07.00 uur t/m vrijdag 6 februari 07.00 uur.

Drachten: auto gestolen
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een grijze Ford Escort met het kenteken NN-RJ-23. Deze auto werd tussen woensdagavond 18:30 uur en donderdagmorgen 08:10 uur op de Kolken weggenomen. De 36-jarige eigenaar deed aangifte.

Langelille: diefstal lood, verdachten gepakt
De politie heeft donderdagmiddag twee verdachten aangehouden in verband met diefstal van lood vanaf een bedrijfsterrein aan de Kerkeweg. Omstanders die zagen dat twee mannen lood stalen, waarschuwden direct via 1-1-2 de politie. Surveillerende agenten zagen in Joure de auto met daarin de beide verdachten rijden. De bestuurder kreeg een stopteken, waarna een 33-jarige en een 22-jarige inwoner van Joure konden worden aangehouden. De beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten voor verhoor.

Holwerd: hennepkwekerij aangetroffen, twee verdachten aangehouden
De politie heeft gisteravond op de bovenste etage van een woning aan de Waling Dykstrastrjiite een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Daarbij werden een 30-jarige inwoner van Leeuwarden en een 24-jarige inwoner van Oudenbosch aangehouden. In de woning stonden 400 hennepplanten. De elektrische apparatuur werd in beslag genomen en de planten werden vernietigd. De beide verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Drachten: rijden onder invloed op snorfiets
De politie heeft donderdagavond een 36-jarige inwoner van Drachten een proces-verbaal gegeven voor het rijden onder invloed. De agenten zagen de man op zijn snorfiets op de Drift rijden. Tijdens de controle bleek de man alcohol te hebben gedronken. De man is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 450 ug/l blies. De man bleek niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. Uit onderzoek bleek ook dat de man nog een boete had openstaan. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt, daarnaast kreeg de man een rijverbod van vier uur.

Harlingen: rijden onder invloed op snorfiets
De politie heeft donderdagavond een 34-jarige Harlinger een proces-verbaal gegeven voor het rijden onder invloed. De agenten zagen de man op zijn snorfiets op de Prinses Julianastraat rijden. Tijdens de controle bleek de man onder invloed van alcohol te zijn. De man is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 705 ug/l blies. Daar bleek ook dat de man nog een boete had openstaan. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt, daarnaast kreeg de man een rijverbod van acht uur.

Sneek: beginnend bestuurder, rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd
De politie heeft donderdagnacht een 20-jarige inwoner van Sneek een proces-verbaal gegeven voor het rijden onder invloed. De agenten zagen de man in zijn auto over de Prins Hendrikkade rijden. Tijdens de controle bleek dat de bestuurder alcohol had gedronken. De automobilist bleek beginnend bestuurder te zijn. De man is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 595 ug/l blies. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt, daarnaast kreeg de man een rijverbod van zes uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

112Fryslan