Vrijdag 5 oktober

Politieberichten van vrijdag 5 oktober

Verkeerscontrole

HARLINGEN – De politie heeft donderdag een verkeerscontrole gehouden bij het industrieterrein Oosterpoort. Ter bevordering van de verkeersveiligheid en verbetering van de technische staat van combinaties werd een aanhangwagencontrole uitgevoerd. Bekeken werd ook of de belading in orde was en of de papieren en het rijbewijs klopten. Drie motorrijders haalden combinaties van de weg, vanaf de N31, A31, Zuidwalweg en de Oude Rijksweg richting Herbaijum. In totaal werden ruim 50 combinaties gecontroleerd. In totaal werden er ook vijf landbouwcombinaties gecontroleerd en een onbekend aantal personenauto’s. Tijdens de controle werden verschillende overtredingen geconstateerd. Elf bestuurders kregen een proces-verbaal omdat de verlichting niet op orde was. Drie bestuurders kregen een proces-verbaal vanwege ondeugdelijke wiellagers. Drie bestuurders reden met een aanhanger met te gladde banden en kregen daarvoor een bekeuring. Een bestuurder reed in een voertuig met te gladde banden en een andere bestuurder reed rond met een los zittend spatbord en kregen daarvoor een bekeuring.

Man aangehouden voor straatroof

LEEUWARDEN – De politie heeft donderdagochtend een 20-jarige man uit Veenhuizen (DR) aangehouden op verdenking van straatroof. Donderdagochtend kreeg de politie een melding binnen dat op het Beursplein een poging tot straatroof had plaatsgevonden. Ter plekke bleek dat een man een tas wilde stelen van een 37-jarige vrouw uit Hurdegaryp. De vrouw verklaarde tegenover de politie dat zij op het Beursplein liep en dat een man plotseling haar tas van haar schouder probeerde te trekken. De vrouw wist haar tas vast te houden, kwam ten val en begon te schreeuwen. De man liet op een gegeven moment de tas los en ging er vandoor. De vrouw raakte licht gewond. Even later kreeg de politie een nieuwe melding binnen van een straatroof aan de Molenstraat. Een man had de tas van een 77-jarige vrouw uit Leeuwarden gestolen en was er vandoor gegaan. De 20-jarige man kon mede worden aangehouden door hulp van burgers. De verdachte zit vast. De politie heeft de zaak in behandeling en onderzoekt of de man verantwoordelijk is voor beide zaken.

Fietser gewond bij aanrijding

ZWAAGWESTEINDE – Donderdag aan het eind van de middag is een 55-jarige vrouw uit Zwaagwesteinde gewond geraakt bij een aanrijding. Ze reed op haar fiets over de Reade Klaverstraat en kreeg daarbij de kruising met De Greiden geen voorrang van een 28-jarige automobilist uit Leek. Deze verklaarde dat hij de vrouw niet had gezien. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht, waar een gebroken been werd vastgesteld.

Man aangehouden na geweld

BAKKEVEEN – Donderdagnacht heeft de politie een 41-jarige man uit Drachten aangehouden, nadat hij aan de Ecofeen een woning was binnengedrongen. Hij raakte daar in een gevecht met de bewoner die hem wist te overmeesteren. Daarna kon hij worden aangehouden door de inmiddels gewaarschuwde politie. De verdachte is ingesloten en zal maandag worden voorgeleid. Vermoedelijke aanleiding voor de actie van de man uit Drachten zijn problemen in de relationele sfeer. De politie is direct vannacht gestart met een onderzoek.

A7 afgesloten na ongeval

HEERENVEEN – Vrijdagmorgen is de rechterbaan van de A7 tussen Oudehaske en Heerenveen afgesloten na een ongeval. Rond half acht botsten vier voertuigen op elkaar. Hulpdiensten zijn ter plekke gegaan voor de afhandeling, waarbij het genoemde weggedeelte is afgesloten voor een onderzoek. Meerdere ambulances zijn bij het ongeval geweest. Politiemedewerkers van de afdeling Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) doen een onderzoek naar de oorzaak. Vermoedelijk blijft het weggedeelte afgesloten tot ongeveer tien uur vanochtend.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan