Fryslân, 31-07-2009 • Politieberichten van donderdag 30 juli 07.00 uur tot vrijdag 31 juli 07.00 uur

Terschelling: insluiping in discotheek, daders gepakt
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee jongens, een 15-jarige inwoner van Buitenpost en een 15-jarige inwoner van Groningen aangehouden voor het plegen van diefstal van flessen jenever. De jongens waren in de Willem Barentzstraat over een muur geklommen en zodoende via daken een openstaande deur binnen gegaan. Dit bleek de deur te zijn van de opslagruimte van een discotheek in de Torenstraat. Een oplettende getuige zag dat de jongens met een tas weer terugkwamen en zette de achtervolging in en belde via 1-1-2 de politie. Even later konden de getuigen de beide jongens in de kraag vatten en overdragen aan de politie. De beide daders zijn overgebracht naar het politiebureau en daar door de politie gehoord waarna zij aan hun ouders zijn overgedragen. De tassen met flessen jenever werd in de bosjes aangetroffen. Tegen de beide knapen werd proces-verbaal opgemaakt. De flessen met drank werden door de politie in beslaggenomen.

Leeuwarden: beschieting uit auto
De politie heeft donderdagavond een 19- en een 21-jarige inwoner van Zwaagwesteinde en een 19-jarige inwoner van Zwagerbosch op het Hoeksterend aangehouden voor poging zware mishandeling. Volgens diverse meldingen, zouden de inzittenden van een personenauto met een wapen op voorbijgangers schieten. Toen de agenten de auto op het Hoeksterend zagen rijden, gaven zij de bestuurder een stopteken. In de auto trof men een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aan waarmee op voorbijgangers werd geschoten. De mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij verhoor werden ingesloten. Tijdens de fouillering troffen de agenten nog een aantal soft- en harddrugs aan. Het wapen en de drugs zijn in beslaggenomen. Tegen de mannen werd proces-verbaal opgemaakt.

Sneek: politieagenten beledigd en bedreigd door vrouw
De politie heeft donderdagavond een 46-jarige inwoonster van Sneek aangehouden omdat zij agenten had beledigd. Toen de agenten in de Napjusstraat bezig waren een ruzie in de kiem te smoren, meende de vrouw de agenten uit te moeten maken voor “kankerhoer”. De verdachte werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politie bureau waar zij voor verhoor werd ingesloten. Tijdens de rit meende de verdachte de agenten ook nog te moeten bedreigen. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt.

Drachten: meisje plegen diverse winkeldiefstallen
De politie heeft donderdagavond op de Noorderbuurt een 14 –en een 15-jarige inwoonster van Drachten aangehouden voor het plegen van winkeldiefstallen bij een winkel aan de Noorderbuurt. Het personeel zag dat de verdachten parfum stalen en hielden de beide dames aan waarna zij direct via 1-1-2 de politie belden. De beide dames werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten. Uit onderzoek bleek dat zij meerdere winkeldiefstallen hadden gepleegd. Tegen beide verdachten werd proces-verbaal opgemaakt. De goederen werden in beslaggenomen.

Leeuwarden: verdachte aangehouden voor belediging
De politie heeft vrijdagmorgen vroeg op de Nieuwestad een 21-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor belediging. Toen de agenten een ruzie tussen horecabezoekers wilden sussen, meende de verdachte de agenten uit te moeten schelden voor “mongool”. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politie waar hij voor verhoor werd ingesloten.

Leeuwarden: rijden ondervloed zonder rijbewijs
De politie heeft rond middernacht een 47-jarige inwoner van Leeuwarden in de Cederstraat aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en voor het besturen van auto met een ongeldig verklaard rijbewijs. Agenten zagen een automobilist in zijn auto zonder verlichting op de rotonde van de Archipelweg rijden. Toen hij de agenten zag aan komen rijden, verhoogde hij zijn snelheid. In de cederstraat kreeg de man een stopteken waaraan voldeed. Toen bleek dat de bestuurder alcohol had gedronken. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau waar hij 695 ug/l blies. Uit onderzoek bleek dat de man zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Bolsward: man aangehouden voor inbraak in boot
De politie heeft vrijdagmorgen een 37-jarige inwoner van Leeuwarden op de Turfkade aangehouden. Getuigen zagen dat de man zich verdacht ophield en vervolgens een boot binnen ging, waarna zij direct via 1-1-2 de politie waarschuwden. De man is ter plaatse door de agenten aangehouden. De politie wil graag in contact komen met mensen die slachtoffer zijn geworden van inbraken en diefstallen uit hun vaartuig, die in de afgelopen dagen in de omgeving van Bolsward hebben plaatsgevonden. Zij kunnen via 0900-8844 in contact komen met de politie.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan