Politieberichten van vrijdag 31 december.

Onderzoek naar woninginbraak
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een woninginbraak die in de nacht van woensdag op donderdag plaatsvond in een woning aan de Elgersmastate. De daders(s) kwamen de woning binnen door een raam te forceren. Uit de woning werden een mobiele telefoon, een rijbewijs, portemonnee met daarin een geldbedrag en bankpassen gestolen. De 24-jarige eigenaar deed aangifte.

Containerbranden in Vosseparkwijk
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt 17containerbranden in de Vosseparkwijk. Rond 02.20 uur werden kliko’s in brand gestoken in de Harlingerstraatweg. R. Feithstraat, Ruisbroeckstraat, P.C. Hoofdstraat, Dronrijperstraat, Eestraat. De brandweer, politie en burgers hebben de branden geblust. In alle gevallen leverde dit gevaarlijke situaties op. De brandstichters werden niet meer aangetroffen De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven dan kunt u bellen met meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Beelden van de daders tijdens het plegen van hun daad, kunt u uploaden op de politie opsporingsite Dadergezocht. [url=http://www.dadergezocht.nl]www.dadergezocht.nl[/url]

De politie adviseert de houders van kliko’s deze binnen te zetten. Naast een buurtonderzoek werd Burgernet [url=http://www.burgernet.nl]www.burgernet.nl[/url] ingezet om de daders op te sporen. 1235 Burgernet deelnemers keken uit maar de brandstichters maar werden helaas niet meer aangetroffen.

Aangehouden voor vernieling
HEERENVEEN- De politie heeft donderdagavond op de Dracht een 32-jarige inwoner van Heerenveen en een 32-jarige inwoner Leeuwarden aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De mannen hadden ramen van een horecagelegen aan de Dracht vernield. Op aanwijzingen van getuigen die direct via 1-1-2 de politie belden, konden beide verdachten worden aangehouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten. De eigenaar deed aangifte.

Inbraak in restaurant
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een inbraak in een horecabedrijf aan de Groningerstraatweg. De inbraak werd donderdagmiddag rond 14.30 uur ontdekt. Uit het bedrijf werd een computer, een navigatiesysteem, geld, een fotocamera en alcohol weggenomen. Een 26-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Man twee keer in fout met alcohol op achter het stuur
SNEEK- De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 19-jarige inwoner van Grou twee keer aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol in zijn auto reed. Rond 04.00 uur zagen de agenten de man in de Middelzeelaan rijden. Toen hij de agenten zag, gaf hij gas en ging er met hoge snelheid ervandoor. In de Middelzeelaan wisten de agenten de man te stoppen. Omdat hij alcohol had gedronken werd hij overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 445 ug/l blies. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs werd ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 6 uur. Na het verhoor werd hij heengezonden. Toen de agenten hun dienst hadden vervolgd, zagen de agenten de man om 05.54 uur opnieuw in zijn auto rijden. Omdat hij een rijverbod had en zijn rijbewijs was ingevorderd en nog onder invloed van alcohol was, werd hij opnieuw aangehouden. Op het politiebureau kreeg hij opnieuw proces-verbaal voor het rijden onder invloed, voor het rijden terwijl het rijbewijs is ingevorderd en voor rijden tijdens een rijverbod.

Man bedreigt politiepersoneel
HEERENVEEN- De politie heeft donderdagmiddag rond 16.45 uur een 17-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden op verdenking van vernieling. Toen de agenten de man voor verhoor hadden overgebracht naar het politiebureau, werd de man na aankomst agressief. Vervolgens meende hij de agenten met de dood te moeten bedreigen en beledigde hij de dienders. Tegen de man werd proces-ver5baal opgemaakt.

Aangehouden voor plaats verlaten ongeval
JOURE- De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 27-jarige inwoonster van Joure aangehouden op verdenking van plaats verlaten van een ongeval en voor het rijden onder invloed van alcohol. Naar aanleiding van melding van een aanrijding op de Warren, gingen de agenten ter plaatse. Daar zou de automobiliste een aanrijding hebben veroorzaakt en vervolgens was weggereden. Doordat een getuige het kenteken noteerde en direct via 1-1-2 de politie belde, troffen de agenten de auto een eind verder in de straat aan. De bestuurster bleek een woning binnen te zijn gegaan. Toen de agenten door een mede bewoner binnen werden gelaten, troffen zij de vrouw onder een bed aan. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daar blies zij 745 ug/l. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd. Daarnaast werd er tegen de vrouw proces-verbaal opgemaakt en kreeg zij een rijverbod van 9 uur.

Inbraak in woning
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een woning inbraak aan de Harkemastate. De inbraak werd donderdagavond rond 20.35 uur ontdekt. Het is nog onbekend wanneer de inbraak plaatsvond. De inbrekers kwamen de woning binnen door een raam te vernielen. Uit de woning werden diverse sieraden weggenomen. De 65-jarige eigenaar deed aangifte.

Schuurtjes in brand
HEERENVEEN- De politie heeft donderdagavond de brandweer geassisteerd bij een brand aan de achterzijde van woningen aan het Kattebos. De vermoedelijke oorzaak van de brand is, omdat men vuurwerk in het schuurtje had gegooid. Het schuurtje vatte vlam en deze sloegen over naar een naast gelegen schuurtje. De brandweer kon erger voorkomen. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

Geld en sieraden weg bij woninginbraak
LEEUWARDEN- De politie stelt een onderzoek in naar een woninginbraak die donderdagmiddag tussen 16.45 uur en 19.00 uur plaatsvond in een woning aan de Boeierstraat. De inbreker(s) kwamen de woning binnen door een achterdeur te forceren. Uit de woning werd sieraden en geld weggenomen. De 60-jarige eigenaar deed aangifte.

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed
HEERENVEEN- De politie heeft in de nacht van donderdag en vrijdag het rijbewijs van een 56-jarige inwoner van Heerenveen ingevorderd. Agenten zagen de man in zijn auto over de Nieuwsstraat rijden waarna zij besloten hem te controleren. Tijdens het aanspreken bleek de man alcohol te hebben gedronken. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 635 ug/l blies. Naast de invordering van zijn rijbewijs kreeg hij een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur.

Proces-verbaal voor bezit en afsteken vuurwerk
FRYSLAN- De politie heeft de afgelopen 24 uur weer diverse personen proces-verbaal gegeven voor het voorhanden en afsteken van illegaal vuurwerk. In een horecabedrijf aan de Lageweg in Burgum troffen agenten 15 kilogram illegaal vuurwerk aan. Tegen de 39-jarige eigenaar werd proces-verbaal opgemaakt. In Drachten kreeg een 25-jarige man proces-verbaal omdat hij 10 kilogram zwaar illegaal vuurwerk in zijn slaapkamer had liggen. Een 17en 18-jarige inwoner van Wolvega werden betrapt tijdens het afsteken van verboden vuurwerk. Zij had nitraatbommen in hun bezit. Een 22-jarige inwoner van die plaats had in zijn woning diverse soorten vuurwerk in zijn bezit. Twee 14-jarige inwoners van Haulerwijk werden bekeurd omdat zij het niet konden laten om illegaal vuurwerk te kopen en af te steken op de Groote Singel en Snikke. Alle vuurwerk werd door de politie in beslag genomen en zal worden vernietigd.

Politieman dodelijk slachtoffer bij verkeersongeval
De 31-jarige man uit Surhuizum die donderdagmiddag om het leven is gekomen bij een verkeersongeval op het Hoendiep N.Z. in Stroobos, was als politieman werkzaam bij de regiopolitie Drenthe. Toen hij van zijn werk naar huis reed botste hij met zijn auto tegen een boom. Hij overleed direct aan zijn verwondingen. De politieman was werkzaam bij de Divisie Recherche Ondersteuning van de drie noordelijke korpsen. Bij de collega’s is het overlijden van hun 31-jarige collega hard aangekomen. De verslagenheid binnen de drie korpsen is dan ook groot.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan