Politieberichten van vrijdag 30 september

Politie zoekt mishandelde fietser

HEERENVEEN – De politie is op zoek naar een fietser die woensdagmiddag 28 september omstreeks 13.35 uur werd mishandeld. De man reed met zijn fiets langs het tankstation op de Burgemeester Falkenaweg en werd daar door een man zonder enige aanleiding van zijn fiets getrapt. De dader had daarvoor al iemand lastig gevallen in het tankstation. Toen de politie arriveerde was de fietser niet meer aanwezig. Het slachtoffer, die in het tankstation werd lastig gevallen, heeft inmiddels aangifte gedaan. Dankzij camerabewaking was ook de mishandeling van de fietser te zien. De identiteit van deze man is echter nog onbekend. De politie wil graag met hem in contact komen zodat ook hij aangifte kan doen. Het onderzoek naar de dader is namelijk in volle gang. Bent u deze fietser of weet u wie deze fietser is? Neem dan contact op met de politie in Heerenveen via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. U kunt natuurlijk ook even het politiebureau in Heerenveen binnen lopen.

Getuigen gezocht van aanrijding

LEEUWARDEN – De politie zoekt getuigen van een aanrijding op het Zuidvliet. Woensdagavond om 22.15 uur liep een 20-jarige inwoonster van Berlikum over het zebrapad, gelegen tussen de rotonde nabij de Centrale en het Noordvliet. De vrouw kwam uit de richting van de Rembrandtstraat en liep in de richting van de Soendastraat. Toen ze bijna bij het zebrapad was stopte een auto, welke vanuit het centrum kwam, om haar over te laten steken. Toen ze bijna aan de andere kant van de weg was kwam er een grijze Mercedes, vanuit de richting van het centrum, met hoge snelheid aangereden. De bestuurder van de Mercedes raakte de Berlikumse tegen haar been waardoor ze hard ten val kwam. Het slachtoffer werd opgevangen door omstanders en moest zich vervolgens onder doktersbehandeling laten stellen. De bestuurder van de grijze Mercedes reed na de aanrijding door zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De politie komt dan ook graag in contact met deze bestuurder of met getuigen die weten wie de bestuurder van deze auto is. U kunt hiervoor bellen met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Snelheidscontrole bij wegwerkzaamheden

URETERP – De politie heeft donderdagochtend bij wegwerkzaamheden op De Feart op snelheid gecontroleerd. De uitvoerder en omwonenden hadden geklaagd dat het verkeer, ondanks duidelijke bebording, te snel bleef rijden. Reden voor de politie om donderdagochtend met een lasergun een snelheidscontrole te houden. Acht automobilisten kregen een bekeuring omdat ze veel sneller reden dan de toegestane 30 kilometer per uur.

Milieu- en transportcontrole

TERWISPEL – De politiekorpsen Drenthe, Groningen en Fryslân hebben donderdag langs de A 7, op de parkeerplaatsen De Walden en De Vonken nabij Terwispel, een milieu- en transportcontrole gehouden. De noordelijke politiekorpsen kregen daarbij ondersteuning van het KLPD, Inspectie Verkeer en Waterstraat, VROM Inspectie, AID/NVWA, Belastingdienst, provincie Fryslân en de Rijksdienst voor het Wegverkeer.

Controle

Motoragenten selecteerden vrachtauto’s die voor de controle in aanmerking kwamen en brachten ze naar de beide controleplaatsen. Hier werden de vrachtauto’s gecontroleerd op documenten, rij- en rusttijden, lading en de technische staat. In totaal werden 110 vrachtwagens gecontroleerd.

Overtredingen

Tijdens deze controle werd 50 keer proces-verbaal opgemaakt. In vijf gevallen ging het om milieuovertredingen zoals het ontbreken van begeleidende documenten bij grensoverschrijdend afvaltransport, valselijk opgemaakt vervoersdocument bij grensoverschrijdend afvaltransport, lekkende laadbak bij vervoer van afval en voor onjuist asbestvervoer. Het asbest was niet goed verpakt en afgedekt. Op het gebied van verkeer werd 19 keer proces-verbaal opgemaakt voor onder andere overbelading, afvallende lading, lekke uitlaat, defecte verlichting en een ondeugdelijke koppeling. Ook werd gecontroleerd op het gebied van de Arbeidstijdenwet. Hiervoor werd elf keer proces-verbaal opgemaakt, onder andere voor te lang ononderbroken rijtijd en het verbreken van de verzegeling van de tachograaf. Tenslotte werd ook nog 15 keer proces-verbaal opgemaakt voor het ontbreken van een eurovignet.

Aanrijding

LEEUWARDEN – De politie heeft donderdagmiddag hulp verleend bij de afhandeling van een verkeersongeval op de Drachtsterweg. Een 26-jarige automobiliste uit Terschelling West had te laat gezien dat een auto voor haar remde voor een oranje verkeerslicht. Een botsing was het gevolg. De bestuurster van de voorste auto, een 46-jarige inwoonster van Groningen, werd voor controle per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden overgebracht. Datzelfde gebeurde ook met een passagier van de andere auto, een 41-jarige inwoner van Terschelling West.

Verkeerscontrole

TER IDZARD – De politie Fryslân heeft van donderdagavond 19.00 uur tot vrijdagnacht 02.00 uur op de A32 nabij Ter Idzard in samenwerking met onder meer de regiokorpsen Drenthe en IJsselland, het KLPD, de Belastingdienst en de Koninklijke Marechaussee een verkeercontrole gehouden. Met behulp van een ANPR-auto (Automatic Number Plate Recognition) werden de kentekens van passerende voertuigen gescand. Bij onder andere openstaande boetes en belastingschulden werd het betreffende voertuig van de weg gehaald door motoragenten. Elf automobilisten betaalden ter plaatse een bedrag van 5548 euro aan openstaande belastingschulden. Zes andere automobilisten konden dat niet en van hen werd dan ook de auto in beslag genomen. Dit omdat ze gezamenlijk nog een schuld hadden openstaan van ruim 11.000 euro. Daarnaast schreven de agenten nog bekeuringen uit voor het rijden diverse feiten, waaronder defecte verlichting en gladde banden. Vier automobilisten bleken bovendien onder invloed van verdovende middelen achter het stuur te zitten. Ook tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan