Vrijdag 30 oktober

Fryslân, 30-10-2009 • Politieberichten donderdag 29 oktober 07.00 uur t/m vrijdag 30 oktober 07.00 uur.

Heerenveen: politie houdt controle bij gesloten verklaring
De politie gaat de komende periode verscherpt controleren in verband met een tijdelijke geslotenverklaring op de Burgemeester Falkenaweg. Door de gemeente Heerenveen worden werkzaamheden uitgevoerd en daarom is de Burgemeester Falkenaweg volledig afgesloten tussen de Rottummerweg en Sallandlaan. Meerdere malen bleek dat het verkeer zich niets aantrok van deze afzettingen en zijn eigen baan zocht via onder andere fietspaden. Daarbij werd de geslotenverklaring genegeerd. Dit levert voor de werknemers op straat en voor fietsers, waaronder ook veel scholieren, een gevaarlijke situatie op. Veel bekeuringen zijn al uitgeschreven. In overleg met de gemeente is besloten de weg totaal af te zetten door middel van duidelijke bebording. Zo wordt de veiligheid van de fietsers gegarandeerd. Woensdagochtend en woensdagmiddag maakten nog twee bestuurders zich schuldig aan het negeren van de geslotenverklaring. Ook stopten zij niet op advies van de wegwerkers waarbij deze nagenoeg omver werden gereden. De politie werd gealarmeerd. De bestuurders kunnen vanwege hun gevaarlijk verkeersgedrag daarvoor een bekeuring tegemoet zien. De komende periode zal de politie dan ook blijven controleren.

Heerenveen: politie rolt hennepkwekerij op
De politie heeft donderdagochtend een hennepkwekerij opgerold aan de Kornelis de Wildestraat. Naar aanleiding van een tip is de politie naar binnen gegaan. In de woning werd op de bovenverdieping een in werking zijnde hennepkwekerij met ruim 1700 planten aangetroffen. Ook werden in de woning zakjes met vermoedelijk drugs en gebruikersmiddelen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. Een 30-jarige man uit Heerenveen is aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek. De planten en kwekerij zijn vernietigd.

Lippenhuizen politie onderzoekt vernieling
De politie doet onderzoek naar een vernieling van een raam van een woning. Deze vond plaats in de nacht van donderdag op vrijdag in de Tjalling Harkeswei. De bewoners werden opgeschrikt van lawaai en glasgerinkel. Eenmaal beneden gekomen, bleek een raam van hun woning te zijn vernield. De eigenaar, een 81-jarige jarige inwoner van Lippenhuizen deed aangifte.

Drachten: politie houdt gemeentelijke verkeerscontrole
De politie heeft donderdagavond en in de nacht van donderdag op vrijdag op diverse plaatsen in de gemeenten Smallingerland en Opsterland verkeerscontroles gehouden. In de Oprijlaan in Drachten werd een bromfietscontrole gehouden waarbij 11 bromfietser werden gecontroleerd. Zes daarvan kregen proces-verbaal omdat het constructievermogen van bromfietsen te hoog was dan wettelijke is toegestaan. Een bestuurder had geen bromfietsrijbewijs. In Gorredijk kregen zes eigenaren van auto’s een bekeuring, omdat zij hun auto foutief hadden geparkeerd. Zes fietsers kregen een bekeuring omdat de verlichting van hun fiets niet in orde was.
Drie automobilisten kregen proces-verbaal omdat zij zonder rijbewijs, zonder een geldige verzekering en zonder een geldig kenteken in hun auto reden. Daarnaast kregen twee automobilisten proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Zij hoefden hun rijbewijs niet in te leveren.

Nijland: politie vordert rijbewijs in na snelheidsovertreding
De politie heeft donderdagmiddag op de Hottingawei het rijbewijs van een 27-jarige inwoner van Makkum ingevorderd. De man die in zijn auto op de Stadsrondweg-zuid in Sneek reed, werd bij een snelheidscontrole via een laser-gun, op zijn snelheid gecontroleerd. Agenten constateerden dat hij een 138 kilometer per uur reed, daar waar 80 kilometer per uur is toegestaan. Naast dat zijn rijbewijs werd ingevorderd, werd tegen de man proces-verbaal opgemaakt

Dokkum: politie houdt man aan voor rijden zonder rijbewijs
De politie heeft donderdagmiddag op de Mummerwoudsterweg een 40-jarige inwoner van Leeuwarden proces-verbaal gegeven omdat hij in zijn auto zonder geldig rijbewijs reed. Daarnaast bleek de man ook nog onder invloed van softdrugs te zijn. In de auto troffen de agenten drie gram softdrugs aan. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen de automobilist werd proces-verbaal opgemaakt. De softdrugs werden in beslaggenomen.

Leeuwarden: politie onderzoekt openlijke geweldpleging
De politie heeft afgelopen week in een onderzoek naar openlijke geweldpleging drie inwoners van Leeuwarden van 27 jaar aangehouden. De drie worden er van verdacht op vrijdag 9 oktober een 26-jarige inwoner van Leeuwarden te hebben opgewacht en deze vervolgens te hebben mishandeld. De drie verdachten zitten nog vast. De mishandeling zou te maken hebben met een eerdere melding van het lastig vallen van een jongetje.

Lastig vallen jongetje
Dinsdagmiddag 6 oktober kreeg de politie een melding dat een 9-jarig jongetje door een nog onbekende man lastig was gevallen. Het jongetje was uit school onderweg naar zijn huis. Op de Knoopstraat werd het kind volgens eigen zeggen vastgepakt en er werd hem een boekje met pornografische afbeeldingen getoond. Het jongetje wist te ontkomen en waarschuwde zijn moeder. De politie werd vervolgens via 1-1-2 gebeld. Omdat er een goed signalement beschikbaar was, werd direct een Burgernetactie opgestart. De dader werd echter niet meer aangetroffen

Man in elkaar geslagen
Een aantal familieleden dacht twee dagen later aan de hand van het signalement de vermoedelijke dader te herkennen en hielden hem aan. De 26-jarige Leeuwarder werd overgedragen aan de politie. De agenten namen de man mee naar het politiebureau. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt voor verboden wapenbezit. Na verhoor werd dan hij een dag later, vrijdag 9 oktober, heengezonden omdat er onvoldoende onderzoeksgronden waren om hem langer vast te houden. Diezelfde avond werd de 26-jarige Leeuwarder opgewacht door vier mannen en in elkaar geslagen. Het slachtoffer liep daarbij letsel op aan zijn gezicht en hij moest dan ook worden opgenomen in het ziekenhuis.

Onderzoek mishandeling
Het 26-jarige slachtoffer deed aangifte en de politie startte een onderzoek. Dinsdag 27 oktober werden twee inwoners van Leeuwarden van 27 jaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de zware mishandeling. Twee dagen later werd nog een leeftijdsgenoot aangehouden. De politie is nog op zoek naar de vierde verdachte. Het onderzoek gaat dan ook nog door. De drie verdachten zitten nog steeds vast en worden vandaag, vrijdag, voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Onderzoek lastig vallen jongetje
De politie is nog volop bezig met het onderzoek naar het incident in de Knoopstraat, waarbij het 9-jarige jongetje werd lastig gevallen. De ouders van het jongetje hebben inmiddels aangifte gedaan. Uit het onderzoek is nog niet gebleken dat de 26-jarige man bij dit incident betrokken is geweest en de politie doet dan ook verder onderzoek.

Appelscha : vermissing Sam Sam Omar Ali
De politie onderzoekt de vermissing van Sam Sam Omar Alie, die sinds zondag 25 oktober vermist. Zij verbleef in het AZC in Appelscha en is in overspannen toestand vertrokken. Mevrouw Omar Ali moet twee maal daags medicijnen toegediend krijgen maar als ze die niet krijgt kan een levensbedreigende situatie ontstaan. Kijk voor meer informatie en een signalement op [url=http://www.dadergezocht.nl]www.dadergezocht.nl[/url] of op [url=http://www.twitter.com/dadergezocht]www.twitter.com/dadergezocht[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan