Politieberichten van vrijdag 3 december.

Jongen gewond bij aanrijding
DONKERBROEK- De politie heeft donderdagmorgen een aanrijding met letsel afgehandeld op de Vaart westzijde. Daarbij raakte een jongen, een 13-jarige inwoner van Wijnjewoude, aan zijn hoofd gewond toen hij werd aangereden door een 60-jarige automobilist uit Donkerbroek. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Naar de oorzaak van het ongeval wordt nog onderzoek gedaan.

Slippen in de sneeuw
GORREDIJK – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag rond 01.00 uur een 20-jarige inwoner van Gorredijk beboet voor het rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de man, in zijn auto, op het parkeerterrein aan de Stationsweg rondslippen in de sneeuw. Aangezien het vermoeden bestond dat de bestuurder alcohol gebruikt had, is hij overgebracht naar het politiebureau. Hier blies de 20-jarige 290 ug/l. Tegen de Gorredijkster is proces-verbaal opgemaakt.

Schaatser gewond
HARLINGEN – De politie heeft geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op ijsbaan aan de Achlumerdijk. Donderdag rond 20.00 uur was een 57-jarige inwoner van Harlingen op het ijs gevallen en met zijn hoofd op het ijs terecht gekomen. Het slachtoffer is met de ambulance overgebracht naar het Antonius ziekenhuis in Sneek.

Voetganger gewond
GERKESKLOOSTER – De politie heeft geassisteerd bij de afhandeling van een verkeersongeval op de Friese Streek. Een 14-jarige inwoonster van Gerkesklooster liep rond 21.00 uur in de berm van de Friese Streek naast het kanaal. Plotseling stak zij de weg over en een auto, die bestuurd werd door een 48-jarige inwoner van Doezum, kon haar niet meer ontwijken en reed tegen haar aan.

Het slachtoffer is met de ambulance overgebracht naar Nij Smelllinghe ziekhuis in Drachten.

Stro vat vlam
APPELSCHA – De politie heeft geassisteerd bij de afhandeling van een brand in strobalen aan de Nieuwe Vaart. Donderdag rond 18.00 uur was een 30-jarige inwoner van Oosterwolde op het erf bezig om snoeiafval te verbranden. De vonken sloegen echter over naar de wintervoorraad stro die in brand vloog. De brandweer heeft het vuur geblust maar kon niet voorkomen dat de gehele voorraad (30 tot 40 ton) verloren ging.

Auto in de brand
HAULE – De politie heeft geassisteerd bij de afhandeling van een autobrand. Donderdag rond 19.30 uur parkeerde een 50-jarige inwoonster van Oosterwolde haar auto op het Blauwe Bos. Nadat zij de motor uit had gedaan zag zij dat er eerst rook en daarna vlammen onder de motorkap vandaan kwamen. De ter plaatse gekomen brandweer kon niet voorkomen dat de auto geheel uit brandde.

Winkeldieven aangehouden
STIENS – De politie heeft een 27-jarige inwoonster van Drachten en een 33-jarige inwoner van Burgum aangehouden op verdenking van het plegen van winkeldiefstal. Een ondernemer van een winkel aan de Langebuorren in Stiens zag dat een man en een vrouw kleding van hem hadden gestolen. De winkelier zag dat ze wegreden in een personenauto. Hij noteerde het kenteken van de auto en waarschuwde de politie. In de omgeving van Drachten werd de auto door surveillerende agenten gesignaleerd en staande gehouden. In de auto lagen naast de gestolen kleding uit Stiens nog meer goederen die waarschijnlijk van diefstal afkomstig waren. De beiden verdachten en de auto zijn overgebracht naar het politiebureau.

Verkeersongevallen door gladheid
FRYSLAN – De politie heeft gisteravond en vannacht, door de hele provincie, geassisteerd bij diverse aanrijdingen ten gevolge van sneeuw en gladheid. Hier volgt een samenvatting:

Marsum, A31, een 47-jarige bestuurder van Stiens slipte met zijn auto en botste tegen de vangrail.
Lippenhuizen, Sweachsterwei, een 42-jarige bestuurder van Grijpskerk verloor de macht over het stuur, sloeg over de kop en kwam in een greppel terecht.
Leeuwarden,Oostergoplein, een 27-jarige bestuurder van Hilaard slipte en botste tegen een vangrail.
Dokkum, Harddraversdijk, een 19-jarige inwoner van Dokkum botste tegen de vangrail en kwam tot stilstand in een groenstrook.
Nij Beets, Domela Nieuwenhuisweg een bestuurster (leeftijd en woonplaats niet bekend) botste tegen boom.
Buitenpost, Lauwersmeerweg, een 27-jarige inwoner van Sneek sloeg hier over de kop en kwam in een sloot terecht.
Dokkum, De Dijk, een 42-jarige inwoner van Dokkum botste hier met zijn auto tegen de muur van een bedrijfspand.
Buitenpost, Lauwersmeerweg, een 32-jarige inwoner van Ee verloor de macht over het stuur en raakte een paar keer met zijn auto de vangrails. Vervolgens boste hij tegen een verkeersbord en kwam tot stilstand in een sloot. De bestuurder had rug klachten en is met de ambulance overgebracht naar de Sionsberg.

112Fryslan