Vrijdag 29 mei

Fryslân, 29-05-2009 • Politieberichten van donderdag 28 mei 07.00 uur t/m vrijdag 29 mei 07.00 uur

Leeuwarden: vijf verdachten aangehouden voor zware mishandeling
De politie heeft in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee de afgelopen week vijf inwoners van Feanwâlden van 20, 21, 21, 22 en 23 jaar als verdachte gehoord. De vijf worden er van verdacht dat ze een 61-jarige man uit Leeuwarden zonder enige aanleiding hebben mishandeld. De mishandeling vond plaats in de Roazendaal aan de Groene Ster in de vroege morgen van 9 mei. Naast de mishandeling werd het slachtoffer met een alarmpistool bedreigd. Ook werd de auto van de 61-jarige door de vijf vernield. De politie kwam de daders op het spoor omdat het slachtoffer het kenteken van de auto van de vijf had onthouden. De mannen verklaarden tijdens het verhoor dat ze een geintje wilden uithalen. Dit ‘geintje’ liep echt behoorlijk uit de hand en slachtoffer werd dan ook ernstig mishandeld. De verdachten wordt openlijke geweldpleging, poging zware mishandeling, bedreiging en het in bezit hebben van een wapen ten laste gelegd

Leeuwarden: eenzijdig ongeval
De politie heeft donderdagmiddag hulp verleend bij een ongeval op de Wissedwinger. Een 70-jarige Leeuwarder was daar met zijn scootmobiel tegen een trottoirband gereden en daarna gevallen. De bestuurder liep daarbij een hoofdwond op, waarvoor hij per ambulance naar het MCL werd overgebracht.

Leeuwarden: aanrijding auto en fiets
De politie heeft donderdagavond een ongeval afgehandeld op de Westerplantage. Een 30-jarige automobiliste uit Berlikum zag daar op de minirotonde door waarschijnlijk de laagstaande zon een fietsster over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg waarbij de fietsster, een 40-jarige inwoonster van Leeuwarden, onbekend letsel opliep. Ze werd per ambulance naar het MCL overgebracht.

Leeuwarden: aanhouding
De politie heeft donderdagavond in de Aletta Jacobsstraat een 25-jarige Leeuwarder aangehouden. De man maakte deel uit van een groep die zich na de voetbalwedstrijd Cambuur – Roda JC in de Coopmansstraat bevond. Deze groep weigerde zich na een oproep daartoe van de ME te verwijderen, waarna een charge volgde. De groep rende vervolgens de Aletta Jacobsstraat in. De verdachte gooide daar een dranghek naar de ME, waarvoor hij korte tijd later werd aangehouden. De man werd op het politiebureau ingesloten.

Garyp: auto in sloot
De politie heeft donderdagavond geassisteerd bij de afhandeling van een eenzijdig ongeval op de N31 ter hoogte van Garyp. Een 22-jarige automobiliste uit Blije was daar in een moment van onoplettendheid met haar auto gedeeltelijk in de berm gekomen. Door vermoedelijk een te heftige stuurcorrectie raakte de auto in een slip, waarna deze ondersteboven in een naast de weg gelegen sloot belandde. De bestuurster bleef daarbij ongedeerd.

Drachten: aanhouding bezit drugs
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 30-jarige inwoner van Drachten en een 25-jarige Groninger aangehouden. In de auto waarin de twee reden werden bij een controle op De Knobben enkele grammen harddrugs, vermoedelijk cocaïne, aangetroffen. Ze werden naar het politiebureau overgebracht, waar bleek dat de bestuurder, de Groninger, geen rijbewijs had.

Leeuwarden: aanhoudingen na vernielingen
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag drie verdachten overgenomen van medewerkers van Stadstoezicht. De drie, een 18-jarige inwoner van Almelo, een 19-jarige inwoner van Oldenzaal en een 18-jarige inwoner van Vriezenveen, waren door de medewerkers van Stadstoezicht op heterdaad betrapt terwijl ze op de Mr. P.J. Troelstraweg vernielingen aanrichtten. Ze hadden daar onder andere een verkeersbod omgebogen en een bord uit een tuin voor een woning gehaald. Ze werden naar het politiebureau overgebracht voor verhoor.

Drachten: onder invloed
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag het rijbewijs ingevorderd van een 29-jarige automobilist uit Drachten. De man bleek bij een controle op de Overstesingel onder invloed te zijn en moet op het politiebureau een ademanalyse ondergaan. Gezien de uitslag van 595 ug/l werd aar zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan